Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Štěpánek a Hájek postoupili ve Vídni do 2. kola

Vídeň - Tenista Radek Štěpánek splnil na halovém turnaji ve Vídni roli favorita. Druhý nasazený dnes porazil v 1. kole Poláka Lukasze Kubota hladce 6:4 a 6:1 za hodinu a 23 minut. Uspěl i Jan Hájek po výhře nad Italem Andreasem Seppim 7:6, 5:7 a 6:3. Český daviscupový reprezentant Štěpánek se mohl při prvním vzájemném utkání s Kubotem spolehnout na svůj servis a i za pomoci deseti es o podání ani jednou v zápase nepřišel. Soupeři vzal aktuálně čtrnáctý hráč světa podání dohromady čtyřikrát a mečbol proměnil prohozem.

V boji o postup do čtvrtfinále se třicetiletý Štěpánek střetne s Portugalcem Frederikem Gilem, sedmdesátým hráčem žebříčku ATP.

Šestadvacetiletý Hájek hraje v letošní sezoně poprvé hlavní soutěž turnaje okruhu ATP. Na začátku roku totiž figuroval kvůli zraněnému kolenu až na 469. pozici, a proto hrál jen challengery. Před třemi lety 71. hráč světa ale letos dokázal tři z nich vyhrát, jednou postoupil do finále a v žebříčku mu nyní patří 113. místo. 

I proto byl Hájek v září čtvrtým členem daviscupového týmu v semifinále v Chorvatsku, kde za rozhodnutého stavu zvládl úspěšnou premiéru, a asi se podívá rovněž na finále do Španělska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články