Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hernych dohrál ve Vídni v 1. kole

Vídeň - Český tenista Jan Hernych prohrál na turnaji ATP ve Vídni hned v prvním kole. Rumunovi Victoru Crivoiovi podlehl po setech 3:6 a 3:6. Hned úvodní zápas se mu tak stal osudným potřetí z posledních čtyř turnajů. Nedařilo se ani Lukáši Rosolovi, jenž podlehl v tie-breaku třetího setu Američanovi Wayneu Odesnikovi. Kromě Hernycha a Rosola jsou v pavouku turnaje ve Vídni také Jan Hájek i druhý nasazený Radek Štěpánek.

Třicetiletý Hernych nedokázal v utkání těžit z dobré úspěšnosti prvního servisu. Přestože mu první podání vycházelo ze 75 procent, pouze polovinu svých servisů proměnil v získaný bod. Celkem tak čtyřikrát přišel o svůj servis, zatímco Crivoiovi sebral podání jen jednou. A to přestože jeho rumunský soupeř měl mnohem horší úspěšnost. 

Rosol prošel úspěšně kvalifikací a v úvodním zápase hlavní soutěže sehrál s Odesnikem vyrovnanou partii. Po setech 2:6 a 7:5 se dostal do nevýhodné pozice v tom třetím, kdy jeho soupeř podával za stavu 6:5 na vítězství v zápase. Rosol hrozbu ještě odvrátil, ve zkrácené hře ale těsně prohrál 6:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články