Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Davyděnko získal po výhře nad Nadalem titul v Šanghaji

Šanghaj - Ruský tenista Nikolaj Davyděnko vyhrál turnaj série Masters v Šanghaji, a uspěl tak i ve čtvrtém finále, do nějž se letos probojoval. Čtvrtfinálový přemožitel Radka Štěpánka dnes v závěrečném souboji o titul porazil 7:6, 6:3 nejvýše nasazeného Španěla Rafaela Nadala. Třiadvacetiletý Nadal hrál své první finále od květnového turnaje v Madridu, kde podlehl Rogeru Federerovi. Dosud poslední letošní titul získal ještě dříve na antuce v Římě. S Davyděnkem prohrál potřetí v kariéře, ale stále s ním má aktivní bilanci 4:3.

 

Davyděnko v sobotu v semifinále oplatil Novaku Djokovičovi finálovou porážku z loňska, kdy se hrál v Šanghaji naposledy Turnaj mistrů, a stal se premiérovým vítězem šanghajského Masters. Za osmnáctý triumf v kariéře získal šestý nasazený hráč 616 tisíc dolarů a 1000 bodů do světového žebříčku, jež mu pomohou v boji o postup na finále sezony ATP Tour, jež letos premiérově hostí Londýn.

První set musela rozhodnout zkrácená hra, protože Davyděnko nevyužil svůj brzký brejk. V tie-breaku však Rus dominoval, stejně jako v celém utkání ničil Španěla vítěznými údery z obou stran a vyhrál 7:3. V druhé sadě už rodák z ukrajinského Severodoněcku zisk soupeřova servisu udržel a poté, co Nadalův bekhendový úder do autu při mečbolu potvrdilo i Jestřábí oko, mohl po dvou hodinách začít slavit. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články