Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Berdych jde přes Safina v Šanghaji do 3. kola

Šanghaj - Tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji série Masters v Šanghaji do třetího kola. Český daviscupový reprezentant si poradil s Rusem Maratem Safinem, který po sezoně ukončí kariéru. K zármutku nespočtu čínských fanynek v hledišti porazil bývalou světovou jedničku po setech 3:6, 6:4 a 6:4. Safin mu pak u sítě nepodal ruku, protože tvrdil, že si Berdych vymýšlel zranění, aby se mohl nechat během zápasu dvakrát ošetřit. V utkání o čtvrtfinále se Berdych střetne s osmým nasazeným Gillesem Simonem z Francie, který vyřadil Srba Viktora Troického.

Čtyřiadvacetiletý Berdych dokázal vyhrát, i když se nechal v utkání dvakrát ošetřovat. Nejdříve mu český fyzioterapeut Michal Novotný, pracující pro ATP, zavázal nohu pod levým kolenem a na začátku druhé sady ještě musel promasírovat českému tenistovi levý bok.

Devětadvacetiletý Safin si stěžoval, že protivník zranění předstíral. "Měl bys trochu dospět a vyrovnat se s tím. Když prohráváš, tak se chovej jako chlap a prohraj jako chlap," vzkázal Safin českému tenistovi. Podle Rusa totiž není možné, aby hráč, který se nechá ošetřit, začal lépe běhat a střílet vítězné údery. "Nesimuluj, abys pak znenadání zvedl vítězně ruce nad hlavu," řekl Rus po vyřazení. "Určitě si najde deset tisíc výmluv, ale to nestačí. Když hraješ, tak si nevymýšlej a hraj," dodal rozzlobený Safin.

Po úvodní ztracené sadě Berdych dobře měnil rytmus hry a Safin začal častěji kazit. Při svém servisu český hráč odvrátil devět ze čtrnácti brejkbolů, sedmkrát to zvládl v druhé sadě. I díky tomu Safin ukázal svoji temnou stránku a o kurt rozmlátil raketu.

V třetím setu už Berdych vedl 4:0, ale další čtyři gamy prohrál. Vzápětí však vzal Safinovi počtvrté v utkání servis a při svém podání zápas ukončil. Mečbol Berdych proměnil razantním esem. Safina porazil Berdych poprvé v kariéře. V obou předešlých zápasech s ním prohrál, včetně loňské pětisetové bitvy v Davisově poháru.

Juan Martin del Potro zápas skrečoval

Ve chvíli, kdy letošní vítěz US Open Juan Martin del Potro prohrával s Rakušanem Jürgenem Melzerem 5:7 a 1:2, zápas vzdal kvůli bolesti v zápěstí. Před Del Potrem v Šanghaji nedohráli svá utkání kvůli zdravotním komplikacím také Američan Andy Roddick nebo německý hráč Tommy Haas.

Juan Martin del Potro
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články