Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tenistky Benešová a Šafářová jsou v Tokiu ve 3. kole

Tokio - Česká tenistka Iveta Benešová porazila na turnaji v Tokiu Argentinku Giselu Dulkovou 6:3, 3:6 a 6:4 a postoupila do 3. kola. Benešová v japonské metropoli potvrdila, že proti Dulkové se jí daří, a připsala si páté vítězství ze šesti vzájemných zápasů. Českou jedničku v závěru prvního setu nerozhodila ani vynucená pauza kvůli dešti. Její další soupeřkou bude Kchaj-Čchen Čchang z Tchaj-wanu, která překvapivě vyřadila světovou jedničku Dinaru Safinovou. Šafářová si rovněž ve třech setech poradila s Číňankou Šuaj Pcheng 6:3, 4:6 a 6:4.

Další soupeřkou šestadvacetileté Benešové bude 132. hráčka světového žebříčku Kchaj-Čchen Čchang. Osmnáctiletá tenistka postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace, v prvním kole si poradila s Kaiou Kanepiovou z Estonska a ve druhém se postarala o překvapení, když vyřadila první tenistku světa Safinovou.

Dvaadvacetiletá Šafářová se v dalším kole utká s osmou nasazenou Victorií Azarenkovou. S běloruskou tenistkou se utkala zatím dvakrát a ještě s ní neuhrála ani set.

S turnajem se rozloučila třetí nasazená hráčka Jelena Dementěvová, která prohrála s Katerynou Bondarenkovou 2:6, 7:6, 1:6, a po ní skrečovala utkání s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou i turnajová čtyřka Caroline Wozniacká z Dánska. Završily tím pohromu favoritek, protože před nimi svůj úvodní zápas v Tokiu nezvládla vedle světové jedničky Dinary Safinové i druhá nasazená Američanka Venus Williamsová a stejně dopadly i turnajová pětka Světlana Kuzněcovová a šestka Vera Zvonarevová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články