Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jednička Safinová vypadla v Tokiu s hráčkou z kvalifikace

Tokio - Pro světovou jedničku Dinaru Safinovou skončil tenisový turnaj v Tokiu hned po prvním zápase. Ruská favoritka, která měla na úvod soutěže s dotací dva miliony dolarů volný los, dnes ve 2. kole podlehla hráčce z kvalifikace Kchaj-Čchen Čchang z Tchaj-wanu. Ve třísetové bitvě uspěla Iveta Benešová, která zdolala šestnáctou nasazenou Francouzku Virginii Razzanovou. Česká jednička zvítězila po setech 3:6, 7:6 a 6:0 za dvě a tři čtvrtě hodiny. Další soupeřkou Benešové bude Argentinka Gisela Dulková, s níž má příznivou bilanci 4:1. Vítězka tohoto duelu narazí na přemožitelku Safinové.

Obhájkyně titulu Safinová prohrála se 132. tenistkou světového žebříčku 6:7, 6:4 a 5:7 a zopakovala svůj nejhorší výsledek v sezoně ze srpnového turnaje v Torontu, kde vypadla rovněž v druhém kole. V japonské metropoli se ruská tenistka představila poprvé od US Open, kde ji ve třetím kole vyřadila česká reprezentantka Petra Kvitová. "Není to příjemné, ale takový je sport. Nehrála jsem dobře. Měla jsem ve třetím setu spoustu šancí, ale nechala jsem si je utéct," uvedla Safinová.

Ve třetí sadě podávala na vítězství v zápase, ale dvojchybou umožnila soupeřce získat brejk. Osmnáctiletá tenistka z Tchaj-wanu si poté vlastní servis udržela a následně znovu prorazila podání ruské favoritky, čímž zápas ukončila. "Ta dvojchyba mě nijak nerozhodila. Je jedno, jestli uděláte dvojchybu, nebo chybu ve hře. Vyjde to nastejno. Je o tom, jak jsem za stavu 5:4 hrála. Celý zápas mi nevycházelo první podání," posteskla si Safinová.

V závěrečném gamu měla Kchaj-Čchen Čchang tři mečboly, ale dovolila soupeřce snížit na 30:40, než ten třetí využila. Vidina životního úspěchu ji prý z míry nevyvedla. "Při mečbolu jsem měla stejné myšlenky jako vždycky. Žádné: 'Páni, mám mečbol, vyhraju'," řekla mladá hráčka, která si nedávno na US Open odbyla debut na grandslamu. Neúspěšný den ruských tenistek stvrdila nasazená pětka Světlana Kuzněcovová, která ve druhém kole prohrála s německou kvalifikantkou Andreou Petkovicovou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články