Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Čeští tenisté budou hrát první kolo Davis Cupu v Belgii

Ženeva - Čeští tenisté se v prvním kole Světové skupiny příštího ročníku Davis Cupu střetnou s Belgií. O jejich soupeři pro zápas, který se uskuteční od 5. do 7. března 2010 na soupeřově půdě, rozhodl dnešní los v Ženevě. "Je to příjemný los. Škoda, že nebudeme hrát doma, ale s Belgií se dá uspět i u nich. Mají sice čtyři dobré hráče, ale ze soupeřů, kteří byli na výběr, jsem spokojený," uvedl český kapitán Jaroslav Navrátil.

"Když jsem včera viděl tu hrůzu, co jsme jako nasazený celek mohli dostat, tak to dopadlo hodně dobře a je to hodně slušný los. Budeme hrát sice venku, ale je to soupeř, přes kterého by se mělo dát přejít a pak si to vynahradit," doplnil Tomáš Berdych. 

S belgickými tenisty se Češi střetli naposledy loni a v Ostravě rozhodli o svém postupu již po čtyřhře díky výhrám Radka Štěpánka a Berdycha ve dvouhrách a po pětisetové bitvě ve čtyřhře.

V Belgii se hrálo před deseti lety a tým pod vedením Tomáše Šmída tehdy nečekaně prohrál v prvním kole 2:3. V celkové bilanci ale vedou Češi 7:3. Čeští tenisté, které letos čeká finále proti Španělsku, by se v případě postupu utkali s vítězem zápasu Izraele s Chile. 

Los příštího ročníku proti sobě hned v prvním kole svedl Španělsko a Švýcarsko, takže může případně dojít na zápas světové jedničky Rogera Federera s dvojkou Rafaelem Nadalem. Srbsko s Novakem Djokovičem zase na domácí půdě přivítá tým USA.

Je nám líto, video expirovalo.
Los 1. kola Davisova poháru

Los 1. kola:

Španělsko - Švýcarsko, Francie - Německo, Rusko - Indie, Švédsko - Argentina, Chorvatsko - Ekvádor, Srbsko - USA, Chile - Izrael, Belgie - Česko

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články