Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Štěpánek prohrál na US Open s Djokovičem, Murray nepřešel přes Čiliče

New York - Radek Štěpánek skončil na US Open v osmifinále a český tenis nebude mít v New Yorku zástupce ve čtvrtfinále dvouher. Štěpánek nestačil na Novaka Djokoviče ze Srbska a se světovou čtyřkou prohrál hladce 1:6 a dvakrát 3:6. Před Štěpánkem nedokázala přes 4. kolo přejít Petra Kvitová, která prohrála s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou 6:4, 4:6 a 5:7. Pro daviscupového reprezentanta Štěpánka je osmifinále nejlepším výsledkem na US Open v kariéře. K postupu do čtvrtfinále, čímž by vyrovnal své grandslamové maximum z Wimbledonu z roku 2006, měl ale třicetiletý karvinský rodák v duelu s Djokovičem daleko.

První set prohrál Štěpánek za třiadvacet minut. Ve druhém dokázal snížit z 1:4 na 3:4, ale pak opět dominoval Djokovič. Štěpánek se snažil hrát útočně, ale na síti ho dokázal soupeř prohazovat. Třetí set rozhodla jediná ztráta Štěpánkova servisu v šesté hře.

S turnajem se rozloučil také druhý hráč světa a loňský finalista Andy Murray, jenž podlehl Marinu Čiličovi 5:7, 2:6 a 2:6. Chorvatský tenista porazil Murrayho poprvé v kariéře a ukázal, že před blížícím se semifinále Davisova poháru s Českou republikou má skvělou formu. Čilič se ve svém premiérovém grandslamovém čtvrtfinále utká s Argentincem Juanem Martínem del Potrem.

Na US Open zůstává už jen Dlouhý

Na centrkurtu Arthura Ashe Štěpánek zdržel Djokoviče hodinu a tři čtvrtě a zápas prohrál krátce před půlnocí amerického času. 

Na US Open zůstává z českých zástupců jen Lukáš Dlouhý, který s Indem
Leanderem Paesem postoupil do semifinále čtyřhry. Ve čtvrtfinále porazili
jihoafricko-belgickou dvojici Wesley Moodie, Dick Norman 6:3, 5:7, 6:4.

V pohádkovém tažení pokračuje po návratu na kurty Belgičanka Kim Clijstersová. Bývalá světová jednička, která se k tenisu nedávno vrátila po
dvouleté pauze, ve čtvrtfinále porazila Číňanku Li Na 6:2, 6:4. O postup do
finále posledního grandslamu sezony, jenž jako jediný dokázala v minulosti
vyhrát, se utká buď s obhájkyní titulu Serenou Williamsovou, nebo s Italkou
Flavií Pennettaovou.

Kim Clijstersová
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články