Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Berdych potvrdil úspěšnost mužů, tenistky z US Open vypadly

New York - Tenista Tomáš Berdych stvrdil na US Open stoprocentně úspěšnou bilanci českých mužů a po Janu Hernychovi a Radku Štěpánkovi i on postoupil do druhého kola. Jako druhá po Barboře Záhlavové-Strýcové uspěla v prvním kole Petra Kvitová, naopak s newyorským grandslamem se rozloučily Lucie Šafářová a Eva Hrdinová. Minimálně ještě jeden zápas tak ve dvouhře čeká pět z celkově devíti zástupců českého tenisu. Sedmnáctý nasazený Berdych absolvoval své první utkání na druhém největším kurtu Louise Armstronga a domácího Waynea Odesnika porazil po setech 7:5, 6:4 a 6:4. Napravil tak výpadek z loňska, kdy ho v prvním kole vyřadil jiný Američan Sam Querrey. V druhém kole se český daviscupový reprezentant utká s Horaciem Zeballosem z Argentiny, který vyšel vítězně ze souboje kvalifikantů s Němcem Michaelem Berrerem.

Devatenáctiletá Kvitová měla za soupeřku 27. nasazenou Alisu Klejbanovovou z Ruska a papírovou favoritku porazila za více než dvě a půl hodiny 6:7, 6:3 a 6:2. Při svém druhém startu v New Yorku postoupila talentovaná Češka poprvé do druhého kola, přičemž přes první kolo na grandslamu přešla poprvé od loňského Roland Garros. 

Její další soupeřkou bude Italka Tathiana Garbinová, jež se s Američankou Mallory Cecilovou zdržela jen 56 minut a deklasovala ji 6:0 a 6:1. Šafářová vypadla po porážce 6:4, 3:6 a 6:7 s devatenáctou nasazenou Patty Schnyderovou ze Švýcarska. Česká fedcupová reprezentantka nepřešla na newyorském grandslamu do druhého kola druhý rok po sobě.

Šafářová mohla postoupit, dál jde nakonec Schnyderová

Dvaadvacetiletá Šafářová přitom nebyla od vítězství nad favorizovanou Schnyderovou daleko. V tie-breaku rozhodující třetí sady vedla už 5:2 a dvakrát podávala, Švýcarka si však čtyřmi získanými míčky za sebou vybojovala první mečbol. Ten ještě Šafářová odvrátila a srovnala na 6:6, další dva body si však opět připsala Schnyderová a stejně jako letos v Miami vzájemný duel vyhrála.

Z kvalifikace se poprvé do hlavní soutěže probojovala pětadvacetiletá Hrdinová, ale nad její síly byla Francouzka Julie Coinová, s níž prohrála dvakrát 3:6. 

K prvnímu velkému překvapení se schylovalo v ženské dvouhře, kde hned na úvod měla velké problémy světová jednička Dinara Safinová. Ruská tenistka zdolala 167. hráčku žebříčku Olivii Rogowskou z Austrálie až po velkém boji 6:7, 6:2 a 6:4. V třetím setu přitom osmnáctiletá tenistka, jež startuje na divokou kartu, vedla už 3:0 a 4:2, pak se však projevila zkušenost Safinové. Mladší sestra bývalého šampiona US Open Marata Safina udělala v utkání 48 nevynucených chyb a 11 dvojchyb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články