Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Španěl Verdasco triumfoval poprvé na tvrdém povrchu

New Haven (USA) - Španělský tenista Fernando Verdasco dokázal vyhrát svůj první turnaj na tvrdém povrchu. V generálce na grandslamové US Open porazil ve finále turnaje v New Havenu domácího Sama Querreyho 6:4 a 7:6. Celkově má na svém kontě světová desítka tři tituly. Ve finále ženské čtyřhry neuspěl český pár Iveta Benešová, Lucie Hradecká. O titul je připravily nejvýše nasazené Španělky Llagosteraová-Vivesová s Martinezovou-Sanchezovou po výhře 6:2 a 7:5.

Kvůli nepřízni počasí musel Španěl zvládnout během soboty jak těžké semifinále proti Igoru Andrejevovi, tak samotné finále. Zápas proti ruskému tenistovi navíc odehrál v hale místní univerzity, finále už se mohlo konat opět pod širým nebem.

Verdasco po rychlé výhře v prvním setu vedl i 4:2 v tom druhém, vytáhlý Američan ale zabojoval a vynutil si tie-break. "Začal hrát mnohem lépe a já o něco hůř. Ani nevím, jak jsem to otočil, když jsem prohrával 3:6 v tie-breaku," řekl s úsměvem letošní semifinalista Australian Open Verdasco.

Ženský turnaj ovládla dánská tenistka Caroline Wozniacká. Druhá nasazená hráčka ve finále generálky na závěrečný grandslam sezony US Open potvrdila roli favoritky a Rusku Jelenu Vesninovou porazila snadno 6:2 a 6:4. Pro devátou ženu světového žebříčku to byl šestý turnajový titul v kariéře. Devatenáctiletá Dánka se letos představila ve finále turnaje již posedmé a potřetí se radovala z vítězství. Předtím triumfovala v Ponte Vedra Beach a Eastbourne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články