Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štěpánek rozehraje US Open proti Italovi Bolellimu

New York - Nejvýše nasazený český tenista Radek Štěpánek se v prvním kole US Open představí na kurtech v New Yorku proti Italovi Simonemu Bolellimu. Turnajová patnáctka se v případě úspěšného tažení může v osmifinále potkat se Srbem Novakem Djokovičem. Los přiřkl Tomáši Berdychovi, jenž bude hájit pozici sedmnáctého nasazeného hráče, domácího Waynea Odesnika. V mužské dvouhře bude české barvy hájit ještě Jan Hernych, jehož na úvod čeká Němec Rainer Schüttler.

Ve Flushing Meadows teoreticky opět může dojít na grandslamové finále mezi ikonami posledních let Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem. Přestože je Španěl až třetím nasazeným, byl nalosován do opačné poloviny pavouka k Britu Andymu Murraymu. Federer bude své snažení o šestý titul z US Open za sebou zahajovat proti Američanovi Devinu Brittonovi, Nadala čeká nebezpečný Francouz Richard Gasquet. Ten se na kurty vrací po čtyřech měsících.

Los k Češkám nebyl úplně přívětivý

V ženské dvouhře dostala hned na úvod nasazenou Švýcarku Patty Schnyderovou Lucie Šafářová. Turnajovou sedmadvacítku a v poslední době ve velké formě hrající Alisu Klejbanovovou z Ruska vyzve Petra Kvitová. S další Ruskou Jelenou Vesninovou se utká Lucie Hradecká. Žebříčkově nejlepší Češce Ivetě Benešové těsně unikla výhoda nasazené pozice a již ve druhém kole může narazit na domácí spolufavoritku Venus Williamsovou. To ale nejprve musí česká tenistka přejít přes další Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou.

Na US Open předchází los závěrečným kolům kvalifikace, proto se mohou řady českých tenistů v hlavní soutěži posledního grandslamového turnaje roku ještě rozšířit.

Nasazenou jedničku Dinaru Safinovou, která stále čeká na první grandslamový vavřín, čeká v 1. kole Australanka Olivia Rogowská. Obhájkyně prvenství Serena Williamsová má před sebou duel s krajankou Alexou Glatchovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články