Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vaidišová vypadla v kvalifikaci na US Open

New York - Někdejší tenistka z první světové desítky Nicole Vaidišová si nezahraje dvouhru na US Open. Kvůli poklesu v žebříčku musela dvacetiletá hráčka nastoupit do kvalifikace a hned v jejím prvním kole vypadla po prohře 6:7, 6:2 a 2:6 s tchajwanskou tenistkou Chan Yung-Jan. První hrací den kvalifikace se dařilo z českých zástupců pouze Sandře Záhlavové. Šanci už naopak ztratili vedle Vaidišové i Pavel Šnobel a Lukáš Dlouhý. Organizátoři posledního grandslamového turnaje rozhodli o nasazení. Jedinými nasazenými Čechy jsou Štěpánek s Berdychem.

Vaidišová bude na grandslamovém turnaji chybět po pěti letech. Poté, co byla v roce 2004 poprvé úspěšná v kvalifikaci na US Open, nechyběla na turnajích velké čtyřky ve 20 případech za sebou. Dlouhodobá herní krize ji odsunula až na 143. místo žebříčku, které si v New Yorku už nevylepší.

Roli nasazených budou na US Open hájit Štěpánek a Berdych

Radek Štěpánek a Tomáš Berdych jsou jedinými českými tenisty, kteří budou v pavouku US Open mezi nasazenými hráči. Organizátoři posledního grandslamového turnaje roku rozhodují na rozdíl od těch wimbledonských výhradně na základě tenisových žebříčků. Štěpánek bude v turnaji číslem 15, Berdych je nasazenou sedmnáctkou.

Roli jedniček plní Roger Federer a Ruska Dinara Safinová. Federer může získat titul z New Yorku pošesté za sebou, Safinová byla ve finále grandslamu třikrát, ale na premiérovou trofej stále čeká. Nejen mezi nasazenými chybí Slovenka Dominika Cibulková. Šestnáctá hráčka světa musela účast odříct kvůli zranění žeber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články