Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Tenista Minář měl pozitivní test na doping

Praha - Český tenisový reprezentant Ivo Minář měl pozitivní dopingový test. Potvrdili to předseda českého svazu Ivo Kaderka i kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil. Minář odevzdal pozitivní vzorek při červencovém daviscupovém utkání s Argentinou, případ vyšetřuje Mezinárodní tenisová federace (ITF). Pětadvacetiletý český tenista obvinění z dopingu odmítl. "Nikdy jsem vědomě nepožil žádnou zakázanou látku. I proto jsem ve své reakci v komunikaci s ITF dopingové obvinění popřel," uvedl Minář.

Minář doplatil na užívání léku, který chyběl na seznamu povolených mezinárodní federací. Jde o stimulant, který patří na seznamu zakázaných látek mezi látky specifické. "Je mi vyčítáno, že v mém testovacím vzorku byla látka ze zakázaného seznamu méně závažných látek," pokračoval Minář, který se prý nyní pokouší se svými právníky okolnosti vysvětlit mezinárodní federaci. "Vinen z užití dopingu se v žádném případě necítím," dodal. 

Navrátil byl o Minářově případu již informován. "Nyní je důležité, jak bude celý případ dořešen a jak se k němu postaví Mezinárodní tenisová federace," uvedl Navrátil. Musel každopádně přestat s Minářem počítat pro zářijový semifinálový zápas Davis Cupu v Chorvatsku. "Nominace je Berdych, Štěpánek, Dlouhý, Hernych a Jan Hájek," doplnil Navrátil.


Svazového šéfa Kaderku prý o svém případu informoval samotný tenista. "Jeho vysvětlení je zcela jasné a pro mě uspokojivé. Budeme plně respektovat rozhodnutí ITF, ale nehrajme si předčasně na inkvizitory," konstatoval Kaderka.   

Minář ve čtvrtfinále Davis Cupu nastoupil jako náhradník za zraněného Radka Štěpánka k jedinému utkání. V prvním hracím dnu jej deklasoval favorizovaný Juan Martin del Potro 6:1, 6:3 a 6:3. Na výsledek utkání, které český tým vyhrál 3:2, by proto Minářův pozitivní nález neměl mít vliv.

Ivo Minář
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana
Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Jaroslavem Nekolou v Událostech, komentářích
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články