Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nadal postoupil v Montrealu do čtvrtfinále, Federer dohrál

Montreal - Španělský tenista Rafael Nadal vyhrál po svém návratu na kurty po zranění i druhý zápas dvouhry a postoupil na turnaji v Montrealu do čtvrtfinále. Druhý hráč světa po snadné cestě ve druhém kole, kdy mu vzdal krajan David Ferrer, odehrál poprvé celé utkání a hladce porazil Němce Philippa Petzschnera 6:3, 6:2. Nadal měl po výhře za hodinu a šest minut velkou radost a po mečbolu na dvorci poskakoval radostí a vychutnával si silný potlesk obecenstva. Zdá se, že jeho zraněná kolena, kvůli kterým musel na dva měsíce přestat hrát tenis, jsou zatím zcela v pořádku. Ve čtvrtfinále vypadl Švýcar Roger Federer, který podlehl Francouzi Tsongovi.

"Jsem nadšený, protože jsem postoupil do čtvrtfinále a to je víc, než jsem tady čekal," říkal Nadal na tiskové konferenci. "Je to trochu lepší, pohyb byl trochu lepší, ale obecně se dá říci, že se cítím mnohem lépe, než jsem si myslel, že to bude," dodal. 

Opravdový tenisový test ho čeká nyní v duelu o semifinále. Jeho soupeřem bude šestý nasazený Juan Martin Del Potro z Argentiny, který vyhrál turnaj ve Washingtonu a má na betonech skvělou formu. "Vím, že ve čtvrtfinále nejsem favoritem. Mým cílem v Montrealu je jenom se zlepšit a vyzkoušet své tělo v zátěži," řekl Nadal. 

První hráč světa Roger Federer vypadl ve čtvrtfinále. Osmadvacetiletý Švýcar, který se v Kanadě představil na kurtech po měsíční pauze, nestačil na osmého nasazeného Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, kterému podlehl 6:7, 6:1 a 6:7.

Federer sice prohrál úvodní set v tie-breaku, ale v druhém nedal soupeři šanci a povolil Tsongovi jediný game. Prvnímu hráči světa vyšel také úvod rozhodující sady, když vedl už 4:1. Jenže čtyřiadvacetiletý Francouz výsledek otočil a Federer dokonce odvracel tři mečboly. Dokázal sice srovnat na 6:6, ale Tsonga nakonec vyhrál ve zkrácené hře a v semifinále se utká s třetím nasazeným Andym Murrayem.

Roger Federer
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články