Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Hradecká postoupila v Istanbulu do semifinále

Istanbul - Tenistka Lucie Hradecká si zahraje semifinále turnaje v Istanbulu. Osmá nasazená česká hráčka porazila Polku Martu Domachowskou po boji 6:1, 5:7, 6:4 a v sobotu bude hrát o postup do finále s Němkou Andreou Petkovicovou. Hradecká mohla čtvrtfinále s Domachowskou zvládnout mnohem rychleji, protože vedla již 6:1 a 5:1. Pak ovšem prohrála šest her v řadě. "Ona do té doby dělala hodně chyb, ale pak zničehonic balony, které vyhazovala do autu, začaly padat do kurtu a já neodpodávala, jak bych měla," komentovala Hradecká náhlý obrat ve vývoji utkání.

Ještě v druhém setu za stavu 5:4 nevyužila při svém podání první mečbol. "Sekla jsem tam dvojchybu, což je trošku trestuhodný," řekla tenistka. Hned v první hře rozhodující sady vzala Češka soupeřce servis, ale vzápětí opět o ten svůj přišla. "Naštěstí jsem se úplně nezlomila a dohrála jsem to," konstatovala Hradecká. Zápas ukončila čistou hrou po dvou hodinách a 14 minutách. 

Čtyřiadvacetiletá Hradecká, která patří mezi nejrychleji podávající hráčky na světě (v Praze jí naměřili 205 km/h) si zahraje semifinále okruhu WTA potřetí v kariéře. V předchozích zápasech vždy uspěla, ale loni v Bad Gasteinu ani letos ve Štrasburku titul nezískala.

Hradecká si zahraje i finále čtyřhry

Její semifinálová soupeřka v Istanbulu Petkovicová je momentálně 61. hráčkou světa, o devět míst výše než Hradecká, a minulý týden nečekaně vyhrála turnaj v Bad Gasteinu. Hradecká se tam se srbskou rodačkou z Tuzly střetla ve finále čtyřhry a spolu s Andreou Hlaváčkovou vyhrály. Dvouhru hrála Hradecká s jednadvacetiletou Petkovicovou také. Letos se utkaly ve čtvrtfinále turnaje série ITF ve francouzském Velfortu, ale za stavu 4:0 pro pražskou rodačku Němka zápas vzdala. 

V Istanbulu si navíc Hradecká zahraje i finále čtyřhry, kam postoupila spolu s Renatou Voráčovou po semifinálovém vítězství nad nejvýše nasazeným turecko-kazašským párem Ipek Senogluová, Jaroslava Švedovová 6:7, 6:4 a 10:2. Ve finále se české tenistky utkají s Němkou Julií Görgesovou a Švýcarkou Patty Schnyderovou, které jsou druhou nasazenou dvojicí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články