Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Benešová postoupila na Prague Open do semifinále

Praha - Jediná česká tenistka si zahraje semifinále turnaje žen ECM Prague Open. Rozhodly o tom dnešní čtvrtfinálové zápasy dvouhry na pražské Štvanici, z kterých postoupila Iveta Benešová, zatímco Lucie Hradecká vypadla. Třetí nasazená Benešová vyřadila patnáctiletou Zarinu Dijasovou z Kazachstánu, která trénuje v klubu I. ČLTK, po setech 6:4 a 6:1. Její soupeřkou v boji o finále bude turnajová dvojka Sybille Bammerová z Rakouska, která porazila Hradeckou ve třicetistupňovém vedru po třísetové bitvě 7:5, 5:7 a 7:5 za dvě a tři čtvrtě hodiny.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká opět podávala rychlostí okolo dvou set kilometrů v hodině, ale neměla tak vysoké procento prvního servisu jako v předchozích zápasech. I proto osmkrát své podání prohrála. Češka ale bojovala, ve druhém setu odvrátila dva mečboly za stavu 4:5 při podání Bammerové a dokázala utkání protáhnout. 

V rozhodujícím setu si první prohrála servis Hradecká, ještě ztracený brejk získala zpět, ale stále více unavená dělala chyby a při třetím mečbolu soupeřky zahrála úder do autu. "Bojovala jsem a důležité bylo, že jsem se na sebe nenaštvala, když jsem ve druhé sadě nevyužila mečboly a hrála jsem dál v klidu," řekla Bammerová. 

"Byl to super zápas, který rozhodlo pár míčů, pár nevynucených chyb. V závěru mi odešel trochu servis a ke konci možná i síly," řekla lehce vzlykající Hradecká po nejdelším utkání letošního průběhu turnaje. "Každá prohra bolí a doma je to ještě horší," řekla 

V sobotu je na programu semifinále od 12:00. Nedělní program otevře v 11:00 bonbonek v podobě exhibice legend. V Praze se představí Australan Pat Cash, přemožitel Ivana Lendla z finále Wimbledonu 1987, a francouzský tenisový mušketýr Henri Leconte. Na čtyřhru se k nim připojí íránský "kouzelník" Mansúr Barhamí a Bohdan Ulihrach.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články