Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Zraněný Nadal se vrátí k tenisu na Masters v Montrealu

Madrid - Druhý tenista světa Španěl Rafael Nadal se již zotavuje ze zranění kolena, které ho trápí od Roland Garros, a od pondělí chce znovu začít trénovat. Do zápasového zatížení by se měl vrátit příští měsíc na turnaji série Masters v Montrealu, kde obhajuje titul. "Rafa dnes podstoupil v Barceloně další zdravotní prohlídku. Pomalu se zotavuje a od pondělí se vrátí k tréninku, aby se 8. srpna mohl představit v Montrealu," stojí v prohlášení na Nadalově webu.

Výsledky testů velmi potěšily i samotného Nadala, který se nemůže dočkat návratu na kurt. "Mám velkou radost z toho, co mi řekli lékaři. Už se moc těším, až začnu znovu trénovat a dělat to, co mám nejraději - hrát tenis. Turnaj v Montrealu je velmi důležitý a věřím, že budu připraven nastoupit. Do té doby budu pokračovat v rekonvalescenci a tréninku," prohlásil Nadal. 

Španělského tenistu trápí již delší dobu zánět šlach v obou kolenech. Kvůli tomu neobhájil tituly na French Open i na Wimbledonu, kde mu zranění nedovolilo ani startovat. Navíc tak přišel o pozici světové jedničky, na níž se vrátil Roger Federer. Dokonce se již ozývaly hlasy, že Nadal bude muset ukončit kariéru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články