Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Záhlavová-Strýcová postoupila na Prague Open do 2. kola

Praha - Barbora Záhlavová-Strýcová zasáhla jako první ze sedmičky českých tenistek ve dvouhře do turnaje ECM Prague Open a radovala se z výhry. Někdejší dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open postoupila do druhého kola na štvanické antuce po dnešní výhře nad Slovenkou Kristinou Kučovou 7:5 a 6:4. V úterý zasáhnou do hry zbylé domácí hráčky. Na centrálním dvorci se postupně představí Lucie Hradecká, Karolína Plíšková v duelu se současnou českou jedničkou Ivetou Benešovou a dále Klára Zakopalová i oficiální tvář pražského turnaje a bývalá sedmá hráčka světa Nicole Vaidišová. Petra Kvitová bude hrát na kurtu číslo jedna.

Jako první prošla do druhého kola rakouská tenistka Sybille Bammerová. Turnajovou dvojku dělil v duelu s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou kousek od vyřazení, ale favoritka nakonec dokázala vyhrát 2:6, 7:6 a 7:5 za dvě hodiny a čtyřicet minut hry. 

Devětadvacetiletá Bammerová s Pironkovovou v předešlých zápasech dvakrát prohrála a nezískala ani set. "Ani tady jsem nehrála nejlépe, udělala jsem pár dvojchyb, ale bojovala jsem," řekla 31. hráčka žebříčku WTA. "Přechod z trávy zpátky na antuku je pro mě docela nepříjemný hlavně kvůli vysokým odskokům," uvedla Rakušanka, která ve své kariéře vyhrála dvouhru na WTA Tour jen jednou, předloni v Pattayi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články