Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Štěpánek nechybí v nominaci tenistů na Davisův pohár

Praha - Ani přes zdravotní potíže nechybí Radek Štěpánek v nominaci českých tenistů na čtvrtfinále Davisova poháru proti Argentině, které se uskuteční 10. až 12. července v Ostravě. Kapitán Jaroslav Navrátil dále povolal Tomáše Berdycha, Iva Mináře a Lukáše Dlouhého. Složení týmu dnes posvětil výkonný výbor tenisového svazu. "Štěpánek by měl být v Ostravě zdravotně v pořádku," uvedl Navrátil. Také sám hráč po dalším vyšetření věří, že se na zápas připraví. "Mám ještě skoro deset dnů, abych se dal dohromady. Udělám s realizačním týmem vše pro to, abych byl v pořádku. Davis Cup je pro mě srdeční záležitost. Do Ostravy se moc těším a nepřipouštím si, že bych nehrál," prohlásil Špěpánek.

Špěpánek měl zdravotní problémy už před French Open

Před pařížským French Open měl Štěpánek problém s kolenem a čtrnáct dnů před Wimbledonem si podvrkl kotník, proto v posledních měsících moc netrénoval. V Londýně ve třetím kole znovu pocítil bolest v koleně a na den za ním přijel fyzioterapeut Pavel Kolář. Tenista prohrál o kolo později s Australanem Lleytonem Hewittem.

Je nám líto, video expirovalo.
Radek Štěpánek je daviscupové nominaci

Navrátil při rozhodování o pozici čtvrtého hráče vybíral mezi Janem Hernychem (67. hráč žebříčku ATP) a Minářem (78.), ale dilema za něj vyřešila nemoc. "Hernych má už několik dnů chřipku," dodal kapitán. Schválení nominace byla příjemná formalita. Je to silný tým s šancí na postup," uvedl prezident tenisového svazu Ivo Kaderka.

Argentinský tým oznámil nominaci již před Wimbledonem. Jedničkou by měl být pátý hráč světa Juan Martin del Potro, kterého doplňují Juan Monaco, José Acasuso a Leonard Mayer. Ten v nominaci nahradil Davida Nalbandiana, jenž se zotavuje z operace kyčle.

"Soupeře zatím neřeším. Rozhodující bude, kdo přiletí, a hlavně, kdo bude definitivně nominován před čtvrtečním losem," řekl Navrátil. Jeho výběr přijede již tradičně do Ostravy společně v neděli pendolinem a od pondělí bude trénovat ve vítkovické ČEZ Aréně.

Lleyton Hewitt a Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články