Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Los Wimbledonu nedopadl pro Češky příznivě

Londýn - Rozlosování tenisového Wimbledonu nedopadlo pro české hráčky příliš příznivě. Lucie Hradecká se hned v prvním kole utká s bývalou světovou jedničkou Srbkou Anou Ivanovičovou. Nicole Vaidišová, která obhajuje loňské čtvrtfinále, v případě postupu přes paraguayskou tenistku Rossanu De Los Riosovou narazí na současnou jedničku Dinaru Safinovou z Ruska. Jediná česká hráčka, která prošla kvalifikací, Klára Zakopalová se utká s mladou Portugalkou Michelle Larcher De Britovou. Šestnáctiletá tenistka na Roland Garros zaujala postupem z kvalifikace do třetího kola, ale také hlasitým vřeštěním při každém úderu.

Česká jednička Iveta Benešová se střetne s Britkou Katie O'Brienovou, ve druhém kole by narazila na turnajovou šestku Srbku Jelenu Jankovičovou. Lucii Šafářovou čeká slovenská rodačka s australským pasem Jarmila Grothová a vítězka narazí na favorizovanou Američanku Serenu Williamsovou. 

Radek Štěpánek bude hrát s Alejandrem Fallou z Kolumbie, ve třetím kole mu stojí v cestě Španěl David Ferrer. Nasazená dvacítka Tomáš Berdych nastoupí proti britskému hráči Alexu Bogdanovicovi, který při sedmi předchozích startech v All England Clubu ani jednou nepřešel přes 1. kolo. 

Největší favorit a pětinásobný vítěz na londýnské trávě Švýcar Roger Federer začne s tchajwanským hráčem Lu Yen-hsunem. Domácí naděje Andy Murray rozehraje Wimbledon s Američanem Robertem Kendrickem. V Britově polovině turnajového pavouka vypadl Rafael Nadal, který nebude obhajovat titul kvůli potížím s koleny.

Loňská vítězka Američanka Venus Williamsová bude čelit na úvod Stefanii Voegelové ze Švýcarska a v semifinále může dojít na její souboj se Safinovou, ve finále případně se sestrou Serenou.

Roger Federer
zdroj: AP autor: Andrew Brownbill
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články