Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Safinová ztratila v Paříži první set, nakonec ale postoupila

Paříž - Světová jednička Dinara Safinová se nakonec probojovala do semifinále French Open, i když dnes proti Bělorusce Azarenkové zažila první krizový moment. V předchozích čtyřech zápasech totiž Safinová ztratila jen pět her, dnes ale jasně prohrála první set. Poté však navázala na své předchozí výkony a vyhrála 1:6, 6:4 a 6:2.

Dinara Safinová
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Ruská tenistka se na dvorci dlouho nemohla dostat do rytmu. Azarenková, která v osmifinále vyřadila obhájkyni titulu Srbku Anu Ivanovičovou, rychle prorazila podání Safinové a především díky téměř bezchybné hře ovládla první set 6:1. Ve druhé sadě ale Safinová přitvrdila v síle svých úderů a nutila Azarenkovou k chybám. Běloruska tak oproti jediné chybě z prvního setu udělala v druhé sadě hned 13 nevynucených chyb a prohrála 4:6.    

V rozhodující sadě již Safinová nepřipustila komplikace, zajistila si postup mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje, kde se utká se Slovenkou Dominikou Cibulkovou. Tu sice dvakrát porazila, ale při posledním souboji na lednovém Hopmanově poháru s ní prohrála.

Cibulková se poprvé v kariéře probila do grandslamového semifinále přes
Rusku Marii Šarapovovou, kterou vyprovodila z kurtu za hodinu a čtvrt po
setech 6:0 a 6:2. Těžila především ze své přesné hry, když za celý zápas
udělala jen devět chyb oproti sedmadvaceti Šarapovové. Ruská hvězda tak ani tentokrát do své sbírky nepřidá poslední chybějící grandslamovou trofej, na Roland Garros byla dosud nejlépe v semifinále v roce 2007.

Söderling si po Nadalovi poradil i s Davyděnkem

Do semifinále postoupil i Švéd Robin Söderling, který si po vyřazení největšího favorita turnaje Rafaela Nadala vyšlápl i na Rusa Nikolaje Davyděnka. Pětadvacátý hráč světa nedal turnajové desítce žádnou šanci a vyhrál jasně 6:1, 6:3 a 6:1.

Čtyřiadvacetiletý Söderling je tak prvním Švédem v pařížském semifinále od roku 2000, kdy byl mezi nejlepšími čtyřmi na Roland Garros jeho současný kouč Magnus Norman. Nyní si o účast ve finále zahraje s Chilanem Fernandem Gonzalezem, který přehrál třetího nasazeného Brita Andyho Murrayho po setech 6:3, 3:6, 6:0 a 6:4.    

Všechny dnešní zápasy na kurtech areálu Rolanda Garrose začínají minutou ticha za posádku letadla francouzské společnosti Air France, které se v úterý ztratilo nad Atlantikem při letu z Ria de Janeiro do Paříže.

Výsledky:

Muži dvouhra - čtvrtfinále: 
Söderling (23-Švéd.) - Davyděnko (10-Rus.) 6:1, 6:3, 6:1, Gonzalez
(12-Chile) - Murray (3-Brit.) 6:3, 3:6, 6:0, 6:4.

Muži čtyřhra - čtvrtfinále: 
Nestor, Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Kunicyn, Tursunov (Rus.) 6:4, 6:2, B.
Bryan, M. Bryan (2-USA) - M. Lopez, Robredo (Šp.) 7:6 (7:1), 4:6, 7:6
(7:2).   
     
Ženy dvouhra - čtvrtfinále: 
Safinová (1-Rus.) - Azarenková (9-Běl.) 1:6, 6:4, 6:2, Cibulková (20-SR) - Šarapovová (Rus.) 6:0, 6:2.

Ženy čtyřhra - čtvrtfinále: 
Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Matteková-Sandsová, Petrovová
(10-USA/Rus.) 6:3, 6:3, Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj (9-Tchaj-wan/Čína) - A. Radwaňská, U. Radwaňská (Pol.) 2:6, 6:4, 7:5.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články