Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Šafářová blízko senzaci, proti Venus promarnila mečbol

Paříž - Česká tenistka Lucie Šafářová byla blízko velkému překvapení, když měla mečbol na postup do třetího kola French Open přes americkou favoritku Venus Williamsovou. Třetí hráčka světa však nakonec dramatickou koncovku zvládla lépe a Šafářovou porazila po setech 6:7, 6:2 a 7:5. Z českých tenistek tak na Rolland Garros ve dvouhrách zůstává jen Iveta Benešová.


Šafářová, které v žebříčku WTA patří 46. příčka, měla zaděláno na překvapivý výsledek, když ve středu večer proti sedminásobné grandslamové vítězce lépe zvládla tie-break první sady. Poté však byl zápas přerušen kvůli pozdní hodině, což se ukázalo jako výhoda pro Williamsovou. Američanka ovládla druhý set, rychle sebrala Šafářové podání a vyhrála ho 6:2. V rozhodující sadě se však Šafářová vzchopila a držela si servis. Za stavu 5:4 měla dokonce mečbol, jenže Williamsová hrozbu vyřazení odvrátila a hned v následujícím gamu sebrala Šafářové podání. Nabídnutou výhodu okamžitě proměnila a čistou hrou při vlastním podání si zajistila vydřený postup.

Šafářová tak i třetí vzájemné utkání s Williamsovou prohrála, na nedávném turnaji v Římě jí totiž podlehla rovněž 1:2 na sety. "Jsem hrozně smutná, protože jsem byla strašně blízko, a asi mě to bude ještě dlouho mrzet," řekla Šafářová. "Tenhle zápas povede asi žebříček mých nejsmutnějších zápasů," usmála se hořce česká tenistka.

Ivo Minář na Roddicka nestačil

Na favorizovaného soupeře nestačil ani Ivo Minář, který podlehl ve třech setech Andymu Roddickovi. Minář s šestým nasazeným prohrál první dva sety shodně 2:6 a krok s americkým tenistou dokázal držet pouze ve třetí sadě, kterou ztratil 2:7 v tie-breaku. Čtyřiadvacetiletý Minář tak prohrál i své čtvrté utkání s Roddickem. Český hráč ale i přes vyřazení ve druhém kole vyrovnal své maximum na grandslamech. Přes první zápas dokázal projít v roce 2005 ve Wimbledonu a loni na US Open.

Do třetího kola prošel také druhý nasazený Roger Federer. Švýcarský tenista porazil Joseho Acasusa 7:6, 5:7, 7:6 a 6:2, přestože ve třetím setu s Argentincem prohrával už 1:5. Nakonec ale výsledek otočil a může tak
prodloužit rekordní sérii semifinálových účastí na 19 grandslamových
turnajích za sebou. Posledním grandslamem, kde Federer nepostoupil do semifinále, je Roland Garros z roku 2004, kde vypadl ve třetím kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články