Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zakopalová přehrála světovou jedničku Serenu Williamsovou

Marbella (Španělsko) - Česká tenistka Klára Zakopalová vstoupila do turnaje v Marbelle senzačním vítězstvím nad první hráčkou světového žebříčku Serenou Williamsovou, kterou ještě nikdy v kariéře neporazila. Američanku dnes přehrála ve třech setech 6:4, 3:6, 6:1. V dalším kole narazí na krajanku Renatu Voráčovou. Nedařilo se naopak Nicole Vaidišové, která nezvládla zápas druhého kola s Italkou Robertou Vinciovou.

Sedmadvacetiletá Zakopalová mohla po zisku prvního setu vykročit za vítězstvím už v druhé sadě, ale za stavu 2:1 ztratila podání. Williamsová výsledek otočila a druhý set vyhrála. V úvodu rozhodujícího setu sice sebrala česká tenistka soupeřce podání, ale vzápětí neudržela vlastní servis. Rodačce z Prahy, která je v žebříčku na 95. místě, se však poté podařil další brejk a ujala se vedení 3:1 a nakonec dovedla zápas do vítězného konce.

Pro Zakopalovou to bylo první vítězství nad Serenou Williamsovou v kariéře, v předchozích dvou vzájemných zápasech s ní neuhrála ani set. Pro americkou hráčku naopak bylo vyřazení dalším zklamáním v posledních dnech. V sobotu totiž prohrála s Victorií Azarenkovou ve finále turnaje v Miami.

Vaidišová prohrála ve druhém kole s Vinciovou dvakrát 3:6. Bývalá česká jednička, jež za dva týdny oslaví 20. narozeniny, v zápase pětkrát ztratila své podání, k čemuž přispělo i osm dvojchyb. Utkání prohrála za 70 minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články