Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Argentinec Del Potro přemohl po bitvě Nadala

Miami - Nejlepší světový tenista současnosti Rafael Nadal utrpěl třetí porážku v sezoně. Postaral se o ni Argentinec Juan Martin Del Potro, jenž Španěla vyřadil po setech 6:4, 3:6 a 7:6 ve čtvrtfinále turnaje Masters v Miami. Semifinálovým soupeřem mladého Argentince bude Brit Andy Murray, jenž se na postup nadřel daleko méně, po setech 6:1 a 6:2 smetl přemožitele Radka Štěpánka Španěla Fernanda Verdaska.

Ve tříhodinové bitvě kraloval dvacetiletý Del Potro v dlouhých výměnách, přesto byl blízko porážce. Ve třetím setu na úvod ztratil dvakrát svůj servis a vše se zdálo být rozhodnuté. Potom ale šestý nasazený hráč vyhrál 12 ze 14 dalších výměn a dokonce měl za stavu 6:5 i tři mečboly. Ty sice ještě nevyužil, ale za mohutné podpory publika už si nenechal v tie-breaku premiérovou výhru nad Nadalem vzít.

"Porazil jsem ho svou hrou. Když došlo na delší výměny, jasně jsem dominoval. Pokud nebudete hrát proti světové jedničce neuvěřitelně, nemůžete ji porazit," radoval se Del Potro. Jeho soupeř, který na triumf z Miami stále čeká, nebyl vůbec se svou hrou spokojen. "Celou dobu jsem hrál špatně a za stavu 3:0 ve třetím setu ještě hůř. To byla tragédie. Vůbec celý turnaj to z mé strany nebylo dobré," uvedl zklamaný Nadal.

Serena Williamsová jde dál přes svou sestru 

Ve finále ženské dvouhry čeká Bělorusku Victorii Azarenkovou světová jednička Serena Williamsová. Ta ve dvacátém vzájemném souboji porazila podesáté svou sestru Venus 6:4, 3:6 a 6:3. Ve vyrovnaném duelu převažovaly nevynucené chyby, kterých tentokrát více vyrobila starší Venus. Serena tak může v sobotu získat šestý titul z Miami a stát se neúspěšnější hráčkou tohoto turnaje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články