Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Benešová dohrála v Miami ve čtvrtfinále

Miami - Poslední česká zástupkyně v Miami Iveta Benešová se se silně obsazeným tenisovým turnajem rozloučila ve čtvrtfinále. Fedcupová reprezentantka nestačila ve středu na bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou, jíž podlehla 1:6 a 4:6. Mezi muži se opět podařilo Rogeru Federerovi porazit Andyho Roddicka a v semifinále se utká s přemožitelem Tomáše Berdycha Srbem Novakem Djokovičem.

Šestadvacetiletá Benešová tak podlehla slavné Američance i ve třetím vzájemném duelu a dosud čeká na první vyhraný set. K němu měla ve středu relativně blízko, když po jasné první sadě Williamsová ubrala a pustila Češku do vedení 3:0. Jednatřicátá hráčka světa Benešová navíc měla ve čtvrtém gamu tři brejkboly, ale nevyužila je a favorizovaná domácí tenistka vývoj setu a zápasu otočila.

Vítězka sedmi grandslamových turnajů Williamsová se v semifinále utká se svou mladší sestrou Serenou. Jejich jubilejní dvacátý vzájemný duel bude eminentně zajímat i Dinaru Safinovou - pokud obhájkyně titulu Serena prohraje, přijde o pozici světové jedničky právě ve prospěch ruské tenistky.

Federera čekal tuhý boj

Mnohem jednoznačnější je bilance bývalých mužských světových jedniček Rogera Federera a Andyho Roddicka, kteří se střetli v mužském čtvrtfinále. Švýcar Federer svého amerického soka zdolal po tuhém boji 6:3, 4:6, 6:4 a v 19. souboji si připsal 17. vítězství.

"Měl jsem mít pod kontrolou už ten druhý set. Prohrál jsem ho a dostal se pod tlak ve třetí sadě. Jsem rád, že jsem to zvládl," uvedl po vítězství třináctinásobný grandslamový šampion, jehož v semifinále čeká Srb Novak Djokovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články