Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tenistka Benešová je v Miami ve čtvrtfinále

Miami (USA) - Aktuální česká tenisová jednička Iveta Benešová postoupila na silně obsazeném turnaji v Miami už do čtvrtfinále. Šestadvacetiletá rodačka z Mostu zdolala v pondělním duelu čtvrtého kola poprvé v kariéře Španělku Anabel Medinaovou a její příští soupeřkou bude bývalá světová jednička Venus Williamsová.

Jednatřicátá hráčka žebříčku Benešová oba dosavadní vzájemné zápasy s vrstevnicí Medinaovou prohrála, na třetí pokus už ale uspěla. Za 81 minut zvítězila 6:4, 6:1 a čeká ji také potřetí v kariéře starší ze slavného sesterského dua Williamsových. Proti vítězce sedmi grandslamových turnajů dosud Benešová neuhrála ani set a může se s ní teoreticky znovu utkat koncem měsíce v Brně v semifinále Fed Cupu. 

Ve hře o co nejvyšší podíl z dotace 4,5 milionu dolarů zůstává i česká jednička mezi muži Radek Štěpánek. Osmnáctý nasazený zdolal ve třetím kole 7:6 a 6:4 turnajovou dvanáctku Fernanda Gonzaleze z Chile, i když mu utekl začátek prvního setu a prohrával už 1:4. 

Třicetiletý Štěpánek narazí v osmifinále letos potřetí na současnou světovou devítku Fernanda Verdaska. Český daviscupový reprezentant má se svým španělským soupeřem aktivní bilanci 3:1, ovšem poslední setkání skončilo na Australian Open jeho debaklem v podobě kanárů ve dvou setech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články