Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Djokovič zůstává na Turnaji mistrů neporažen, Rubljov postoupil poprvé do semifinále

Andrej Rubljov si poprvé zahraje semifinále Turnaje mistrů. V přímém souboji o druhé postupové místo z Červené skupiny porazil 3:6, 6:3, 6:2 Řeka Stefanose Tsitsipase a v sobotu ho čeká duel s vítězem Zelené skupiny Casperem Ruudem z Norska. V druhém utkání dne sice Srb Novak Djokovič ztratil v Turíně poprvé set, výhrou 6:3, 6:7, 7:6 nad Rusem Daniilem Medvěděvem však uhájil neporazitelnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Rubljov poprvé postoupil do semifinále Turnaje mistrů

Pětadvacetiletý Rubljov v rozhodujícím souboji s Tsitsipasem prohrál úvodní set, utkání ale zlomil v závěru druhé sady. Soupeři sebral podání na 5:3, srovnal stav na sety a zbytku zápasu už dominoval.

Při třetí účasti si tak moskevský rodák zahraje poprvé v semifinále Turnaje mistrů. Tsitsipas nedosáhl na postup ze skupiny potřetí za sebou od roku 2019, kdy při debutu finále sezony ATP Tour senzačně ovládl.

Přestože odpolední duel nemohl nic změnit na tom, že Djokovič postoupí do semifinále a finalista minulých dvou ročníků Medvěděv na turnaji končí, bojovaly bývalé světové jedničky o vítězství téměř tři a čtvrt hodiny.

Pětatřicetiletý Srb po pěti vyhraných setech za sebou ztratil tie-break druhé sady 5:7, ale vítězství útěchy o devět let mladšímu Rusovi nepovolil.

Šampion Turnaje mistrů z roku 2020 a loňský poražený finalista Medvěděv sice v devátém gamu třetí sady získal brejk a za stavu 5:4 měl možnost zápas dopodávat, Djokovič si ale vzal okamžitě servis zpět.

Zkrácená hra vyzněla jasně 7:2 pro bělehradského rodáka, jehož v sobotním semifinále čeká Američan Taylor Fritz. Medvěděv dokázal v každém ze tří duelů vyhrát set, ale s Turínem se loučí bez vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články