Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Nadal se rozloučil s Turnajem mistrů vítězně, ze skupiny postupují Ruud a Fritz

Vítězstvím ve dvou setech uzavřel Španěl Rafael Nadal své účinkování na Turnaji mistrů v Turíně. Jistého semifinalistu Caspera Ruuda porazil 7:5, 7:5. Soupeřem zmíněného Nora bude v semifinále Řek Stefanos Tsitsipas, nebo Rus Andrej Rubljov, kteří se utkají ve vzájemném souboji v pátek. Třetím semifinalistou a druhým ze Zelené skupiny je Taylor Fritz. Američan zdolal Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho 7:6, 6:7, 6:2 a v semifinále se utká s pětinásobným šampionem Srbem Novakem Djokovičem.

Je nám líto, video expirovalo.
Třetím semifinalistou Turnaje mistrů se stal Fritz

Souboj nováčků na Turnaji mistrů mezi Fritzem a Augerem-Aliassimem trval dvě hodiny a 48 minut. Po dvou tie-breacích rozhodl pětadvacetiletý Američan v šestém gemu třetího setu, když sebral Kanaďanovi servis.

Majitel rekordních 22 grandslamových titulů Nadal ještě nikdy Turnaj mistrů nevyhrál. Letos v Turíně přišel o šanci to změnit už po dvou zápasech. Nejvýše nasazený Španěl nestačil na Taylora Fritze ani na Félixe Augera-Aliassimeho. Sezonu, v níž vyhrál Australian Open, Roland Garros a další dva turnaje, ale uzavřel Nadal úspěšně.

"Je to hezké zakončení turnaje, který se mi úplně nepovedl. Určitě je lepší odcházet s vítězstvím než s prohrou," řekl v televizním rozhovoru šestatřicetiletý tenista. K výhře nad jistým vítězem skupiny Ruudem si pomohl 16 esy a odvrátil oba brejkboly.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch):

Dvouhra - Zelená skupina:
Nadal (1-Šp.) - Ruud (3-Nor.) 7:5, 7:5
Fritz (8-USA) - Auger-Aliassime (5-Kan.) 7:6 (7:4), 6:7 (5:7), 6:2

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články