Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tenisové žně. Siniaková po pěti letech slaví titul ve dvouhře, Fruhvirtová i Martincová svůj vůbec první

Nádherný tenis sehrály ve finále turnaje v Čennaí Linda Fruhvirtová a Polka Magda Linetteová. Sedmnáctiletá Češka prohrávala ve třetím setu už 1:4, ale po ošetření soupeřky získala pět her v řadě a své první finále na okruhu WTA proměnila v titul. Zvítězila po setech 4:6, 6:3 a 6:4. Dařilo se i deblovému páru Tereza Martincová, Marta Kosťuková, který v Portoroži porazil ve finále Cristinu Bucsaovou a Terezu Mihalíkovou 6:4 a 6:0. Na samém turnaji WTA se z titulu po pěti letech radovala i Kateřina Siniaková, která otočila finálové utkání s wimbledonskou vítězkou ve svůj prospěch.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková a Fruhvirtová vyhrály turnaje WTA

Plné hlediště v indickém Čennaí dostalo vše, co si tenisový fanoušek může přát. Linetteová s Fruhvirtovou odehrály vyrovnané utkání, ve kterém se v dlouhých výměnách přetahovaly o každý míček.

První set získala po pozdním brejku polská 67. hráčka světa, ale česká tenistka se nenechala rozhodit. Koneckonců na turnaji prošla už dvěma třísetovými zápasy a v sobotním semifinále otočila vývoj utkání s Argentinkou Nadiou Podoroskou.

Ve druhém setu měla Fruhvirtová jasně navrch, ale v tom rozhodujícím dvakrát rychle ztratila podání a prohrávala už 1:4. Pak si Linetteová vyžádala ošetření svalu na noze a delší pauza přišla sedmnáctileté tenistce k duhu. Získala čtyři hry v řadě a následně proměnila první mečbol, po kterém se štěstím svalila na kurt.

"Jsem dost v šoku a hledám ta správná slova. Je to neuvěřitelné. Byla tu skvělá atmosféra a je to něco, co si budu navždy pamatovat," řekla po utkání na kurtu Fruhvirtová a stěží zadržovala slzy.

Fruhvirtová do turnaje vstupovala jako 130. hráčka světa, po prvním kariérním titulu na okruhu WTA by si měla v pondělním vydání žebříčku polepšit na 74. pozici.

I sedmadvacetiletá Martincová získala v Portoroži na okruhu první titul. Loni si neúspěšně zahrála finále singlu na Prague Open, letos nezvládla ani dvě finále ve čtyřhře v Melbourne a Adelaide.

Finále ženské dvouhry v Portoroži otočila i další česká tenistka Kateřina Siniaková. Úřadující wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu porazila po třech hodinách 6:7, 7:6 a 6:4. Svým třetím titulem na okruhu WTA se tak vyrovnala deblové parťačce Barboře Krejčíkové.

Šestadvacetiletá Siniaková se ve Slovinsku radovala z třetí singlové trofeje v kariéře týden poté, co společně s Barborou Krejčíkovou vyhrála US Open ve čtyřhře a zkompletovala kariérní Grand Slam. Ve dvouhře rodačka z Hradce Králové naposledy triumfovala v roce 2017 v Šen-čenu a Bastadu.

Siniaková se v závěru turnaje v Portoroži musela vyrovnat s náročným programem. Kvůli dešti nemohla podle plánu v pátek nastoupit ke čtvrtfinále, takže v sobotu absolvovala dva duely a celkem pět setů. Navzdory tomu vydolovala potřebné síly i v dnešním finále, které se protáhlo na tři hodiny.

"Ani nevím, jak jsem vyhrála, protože jsem byla hodně unavená. Jen jsem se prostě snažila bojovat o každý bod. Je ve mně spousta emocí, protože jsem tohle vítězství neočekávala," řekla Siniaková při slavnostním vyhlášení.

Výsledky turnajů tenistek na okruhu WTA

Tenisový turnaj žen v Portoroži (tvrdý povrch, dotace 203.024 eur):

Dvouhra - finále:

Siniaková (ČR) - Rybakinová (3-Kaz.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 6:4.

Čtyřhra - finále:

Martincová, Kosťuková (ČR/Ukr.) - Bucsaová, Mihalíková (Šp./SR) 6:4, 6:0.

Tenisový turnaj žen v Čennaí (tvrdý povrch, dotace 251.750 dolarů):

Dvouhra - finále:

L. Fruhvirtová (ČR) - Linetteová (3-Pol.) 4:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Dabrowská, Stefaniová (1-Pol./Braz.) - Blinkovová, Dzalamidzeová (Rus./Gruz.) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články