Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Špatný servis a zbytečné chyby, hodnotila po vypadnutí Krejčíková

Barbora Krejčíková neobhájí loňský triumf na Prague Open a porážku s Japonkou Nao Hibinovou oplakala. Nasazená dvojka prohrála duel druhého kola 6:3, 6:7, 3:6, když ji nepodržel zejména servis. V dalších týdnech chce pracovat na své hře a kondici a má v plánu turnaje v zámoří s vrcholem na grandslamovém US Open na konci srpna.

"Fanoušci tu byli úžasní. Hrozně mě podporovali a fandili. Je mi líto, že už dál nepokračuju, a budu se těšit příští rok," řekla Krejčíková, načež se neubránila slzám. Šestadvacetiletá rodačka z Brna, kterou během roku zastavilo zranění lokte, netajila, že chtěla na domácím turnaji znovu uspět.

Duel s o rok starší Japonkou měla dobře rozehraný a vedla ve druhém setu při vlastním podání 5:3. Utkání ale nedotáhla do vítězného konce, ve zkrácené hře sadu ztratila a ve třetím setu přišla opět dvakrát o servis.

"Myslím, že to byl kámen úrazu. Servis teď není optimální a v důležitých momentech mě nepodržel, jak jsem chtěla. To se tak někdy stane. Jedu dál," uvedla Krejčíková, která sama využila jen sedm z 22 brejkbolů.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr osmifinále Krejčíková – Hibinová s ohlasy

Ve zkrácené hře ve druhém setu Krejčíková několikrát reklamovala aut soupeřky, rozhodčí na umpiru jí ale nevyhověla. "Asi bych to nekomentovala," pronesla po utkání Krejčíková, podle níž se zápas lámal hlavně v závěru třetího setu. Celkem v duelu nedokázala pětkrát potvrdit svůj brejk. "Tohle určitě není optimální. Když ji brejknu, musím to potvrdit a ne hned zase prohrát," řekla tenistka z Ivančic.

Hibinová spoléhala především na dobrou obranu a Krejčíkovou nepřekvapila. "Očekávala jsem, že bude hrát to, co hrála. Že bude hodně běhat, víc se tlačit z bekhendu a měnit rytmus," řekla Krejčíková na adresu přemožitelky Rumunky Mihaely Buzarnescuové. "Skoro set a tři čtvrtě jsem se s tím popasovala dobře, ale ta koncovka mi bohužel nevyšla. Hodně jsme se tahaly, ale v momentě, kdy jsem potřebovala uspět, jsem udělala zbytečné chyby," konstatovala česká tenistka.

V příštích týdnech se Krejčíková pokusí zapracovat na fyzické kondici. Tu dohání i kvůli jarnímu zranění lokte. "To období, kdy jsem vypadla, mi tam chybí. Ve třetích setech jsem byla vždy silná a teď jsem snad všechny tříseťáky prohrála," litovala Krejčíková.

Po zdravotní stránce se ale nyní cítí v pořádku a plánuje hrát turnaje v zámoří. "Budeme teď nejprve trénovat, protože se musíme zlepšit. Poté plánujeme hrát Toronto, Cincinnati, US Open. Budu pokračovat už jen na betonech," dodala hráčka, která bude na grandslamu v New Yorku obhajovat loňské čtvrtfinále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články