Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sestry Williamsovy vyhrály čtyřhru na Australian Open

Melbourne - Sestry Serena a Venus Williamsovy se staly vítězkami čtyřhry na Australian Open. V dnešním finále úvodního grandslamu sezony si desáté nasazené Američanky poradily se slovensko-japonským párem Daniela Hantuchová, Ai Sugijamaová dvakrát 6:3. Mladší Serena si může z Melbourne odvézt hned dva tituly, protože v sobotu hraje s Ruskou Dinarou Safinovou finále dvouhry.

Serena a Venus Williamsovy
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Teploty v Melbourne dosahovaly 45 stupňů Celsia ve stínu, takže se o titul bojovalo pod zataženou střechou arény Roda Lavera. Americké tenistky působily na kurtu naprosto uvolněně, při výměně stran spolu na lavičce konverzovaly a smály se.

Serena Williamsová se nebojí, že by jí dnešní zápas sebral síly pro sobotní duel, v němž bude usilovat o jubilejní desátý grandslamový titul. "Nijak zvlášť jsem se nenadřela, jenom jsem dala pár dobrých servisů. Pro mě je to skvělý trénink, velká zábava," řekla sedmadvacetiletá tenistka.

Williamsovy získaly osmý grandslamový titul

Hantuchová se Sugijamaovou nenašly recept především na returny a výborný pohyb Američanek. "Myslím, že jsme dneska hrály proti skvělému týmu, byly těžkými soupeřkami. Na konci jsme to možná o něco více chtěly," uvedla Venus Williamsová. 

Na Australian Open triumfovaly Venus a Serena Williamsovy v deblové soutěži potřetí, předchozí tituly vybojovaly v letech 2001 a 2003. Celkem získaly v ženské čtyřhře osmý grandslamový titul, naposledy nenašly přemožitelky loni ve Wimbledonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články