Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zase jsem zažehla jiskru, řekla po vítězném návratu šťastná Williamsová

Úspěšný comeback na okruh WTA má za sebou legendární tenistka Serena Williamsová. Rok od loňského zranění ve Wimbledonu nehrála, ale v úterý si na trávě v Eastbourne užila od fanoušků potlesk vestoje. A to jak při nástupu na kurt, tak o hodinu a půl později po vítězné čtyřhře. Přiznala ovšem, že během posledních měsíců pomýšlela na konec kariéry.

Je nám líto, video expirovalo.
Bouzková ve čtyřhře podlehla Williamsové, ale dostala pochvalu

"Jestli jsem pochybovala, že se ještě vrátím? To každopádně," řekla čtyřicetiletá vítězka 23 grandslamových turnajů. Než se v příštím týdnu do posvátného Wimbledonu coby tamní sedminásobná šampionka vrátí, rozehrává se v Eastbourne. S tuniskou spoluhráčkou Uns Džábirovou zdolaly ve strhující bitvě česko-španělský pár Marie Bouzková, Sara Sorribesová.

"Zase jsem zažehla jiskru. Potřebovala jsem to, bylo to dobré. Mé tělo se teď cítí úžasně," pokračovala Williamsová. "Tenis miluju a ráda hraju, jinak bych tady nebyla, že? Ale také miluju to, co dělám mimo kurt," konstatovala matka čtyřleté dcery. "Bylo to zábavné hrát s Ons. Užily jsme si to a i naše soupeřky byly skvělé. Jsme rády, že pokračujeme," připomněla bitvu končící v super-tiebreaku 13:11, v níž měly Bouzková se Sorribesovou mečbol.

Zápas odehrála Williamsová po pauze dlouhé 357 dnů. Loni ve Wimbledonu končila v slzách poté, co si poranila stehenní sval. Jak dlouho by chtěla teď ještě hrát, neví. "Beru to den po dni. S léčbou stehenního svalu jsem si dala na čas, takže už žádná rozhodnutí nedělám," dodala tenistka, jíž chybí jeden grandslamový titul k vyrovnání rekordu Australanky Margaret Courtové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články