Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková si ve Štrasburku poradila s Peraovou a poprvé v sezoně je ve čtvrtfinále

Z prvního postupu do čtvrtfinále turnaje WTA v sezoně se raduje Karolína Plíšková. Česká tenistka zdolala ve Štrasburku 6:3, 1:6, 6:1 Bernardu Peraovou z USA. V generálce na grandslamové Roland Garros dál potvrzuje roli nejvýše nasazené a v boji o semifinále narazí na Marynu Zanevskou z Belgie.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Andrew Medichini

Světová osmička Plíšková vyhrála poprvé od loňského US Open dvě utkání za sebou a po prosincové zlomenině ruky si vylepšila letošní bilanci na 4:6. Všechny čtyři výhry přitom získala na antuce. O tři roky mladší Peraovou porazila i ve druhém vzájemném duelu.

Bývalá světová jednička, která do turnaje dostala divokou kartu za zraněnou krajanku Barboru Krejčíkovou, ztratila proti 122. hráčce světa Peraové v úvodu servis, vzápětí ale oplatila soupeřce stejnou mincí a za stavu 4:3 využila další brejk. První sadu tak úspěšně dopodávala ve svůj prospěch.

Ve druhém setu sice nedokázala na svou hru navázat a až v závěru odvracela nepříjemného "kanára", do rozhodující třetí sady se však zmobilizovala a vyprovodila Peraovou stejným poměrem 6:1.

Dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková tak v další fázi vyzve Zanevskou, která vyřadila v úterý domácí Harmony Tanovou. S osmadvacetiletou Belgičankou, jíž patří v žebříčku WTA 65. místo, se Češka utkala jedinkrát před deseti lety, kdy ji v semifinále turnaje ITF v Grenoblu porazila 6:4, 6:2.

Tenisový turnaj žen ve Štrasburku (antuka):

Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Peraová (USA) 6:3, 1:6, 6:1, Juvanová (Slovin.) - Berberovičová (Bosna) 6:2, 6:3, Mertensová (4-Belg.) - Friedsamová (Něm.) 7:5, 7:5, Golubicová (9-Švýc.) - Ferrová (Fr.) 6:4, 6:2, Dodinová (Fr.) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Mirzaová (1-ČR/Indie) - N. Kičenoková, Olaruová (Ukr./Rum.) 6:3, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články