Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Auger-Aliassime v Rotterdamu bere první titul v kariéře. Opelka vyhrál v Dallasu

Félix Auger-Aliassime získal na turnaji v Rotterdamu první titul kariéry. Ve finále jednadvacetiletý Kanaďan porazil světovou čtyřku Stefanose Tsitsipase 6:4 a 6:2. Anett Kontaveitová udolala ve finále v Petrohradu Marii Sakkariovou 5:7, 7:6 a 7:5. Reilly Opelka nejdříve vyhrál v semifinále turnaje v Dallasu nad krajanem Johnem Isnerem v nejdelším tie-breaku na ATP Tour a přes dvě zkrácené hry získal i titul, když porazil krajana Jensona Brooksbyho. Casper Ruud po dvou letech opět vyhrál turnaj v Buenos Aires, kde ve finále porazila Diega Schwartzmana. 

Félix Auger-Aliassime
zdroj: Reuters autor: Piroschka Van De Wouw

Proti Tsitsipasovi, který v semifinále vyřadil českého debutanta na okruhu ATP Jiřího Lehečku, měl Auger-Aliassime od začátku navrch. Světovou čtyřku nakonec porazil za 78 minut.

Premiérového titulu se třetí nasazený Auger-Aliassime dočkal na devátý pokus. V předchozích osmi finálových zápasech devátý hráč žebříčku neuhrál jediný set. V Rotterdamu si o titul zahrál podruhé, před dvěma lety nestačil na Gaëla Monfilse z Francie.

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 1,349.070 eur):

Dvouhra - finále: Auger-Aliassime (3-Kan.) - Tsitsipas (1-Řec.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - finále: Haase, Middelkoop (Niz.) - Harris, Pütz (JAR/Něm.) 4:6, 7:6 (7:5), 10:5.

Kontaveitová má z Petrohradu šestý turnajový vavřín

Kontaveitová přitom nevstoupila do zápasu dobře a po ztrátě prvního setu pustila turnajovou jedničku Sakkariovou ve druhé sadě do vedení 3:1. Dokázala však srovnat a vyhrát 7:4 v tie-breaku.

V rozhodujícím setu ztrácela už 2:5, ale soupeřce nedovolila jediný mečbol a ziskem pěti gamů za sebou skóre otočila a zvítězila. V hale tak natáhla sérii neporazitelnosti na 20 zápasů a čtyři tituly za sebou.

Podobně dlouhou sérii naposledy na okruhu WTA zaznamenala bývalá světová jednička Justine Heninová. Belgická hvězda v letech 2007 až 2010 zvítězila ve 22 duelech v řadě. Halový rekord patří se 43 výhrami Němce Steffi Grafové.

Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 703.580 dolarů):

Dvouhra - finále: Kontaveitová (2-Est.) - Sakkariová (1-Řec.) 5:7, 7:6 (7:4), 7:5.

Čtyřhra - finále: Kalinská, McNallyová (Rus./USA) - Rosolská, Routliffeová (Pol./N. Zél.) 6:3, 6:7 (5:7), 10:4.

Opelka sehrál s Isnerem maratonský tie-break a pak získal titul

V obou semifinálových tie-breacích byl úspěšnější 211 centimetrů vysoký Opelka, o tři centimetry menšího soupeře porazil 9:7 a 24:22.

Tie-break v druhém setu zápasu Opelka - Isner byl nejdelší v historii ATP Tour počítané od roku 1990. V celém zápase se ani jeden z hráčů nedostal k brejkbolu a k vidění bylo celkem 60 es, přičemž 39 nastřílel vítězný Opelka.

Šestatřicetiletý Isner byl po zápase zklamaný o to víc, že se premiérové Dallas Open hrálo zhruba kilometr od jeho bydliště.

"Prostě další zápis do historie. Ale pokud bych ten druhý set vyhrál, měl bych dobrou šanci na vítězství v zápase," pokrčil rameny Isner, jenž byl aktérem dvou nejdelších zápasů na grandslamech. Před dvanácti lety porazil ve Wimbledonu po 11 hodinách Nicolase Mahuta, o osm let později na londýnské trávě podlehl po šesti a půl hodinách Kevinu Andersonovi.

Ve zkrácené hře se rozhodovaly i oba sety ve finále proti Brooksbymu. V prvním čtyřiadvacetiletý Američan uspěl 7:5 a ve druhém 7:3.

Celkově si Opelka připsal třetí titul v kariéře. Všechny úspěchy zaznamenal na tvrdém povrchu a výhradně na americké půdě. V roce 2019 zvítězil v New Yorku a předloni triumfoval v Delray Beach. Ve finále prohrál jen jednou loni v Torontu.

Tenisový turnaj mužů v Dallasu (tvrdý povrch, dotace 792.980 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Opelka (2-USA) - Isner (3-USA) 7:6 (9:7), 7:6 (24:22), Brooksby (4-USA) - Giron (7-USA) 6:4, 6:7 (4:7), 7:6 (7:5).

Dvouhra - finále:
Opelka (2-USA) - Brooksby (4-USA) 7:6 (7:5), 7:6 (7:3).

V Buenos Aires Schwartzman titul neobhájil

Norský tenista Casper Ruud v argentinské metropoli porazil ve finále 5:7, 6:2 a 6:3  obhájce prvenství Diega Schwartzmana.

Ruud získal sedmý titul v kariéře. Poprvé na turnaji okruhu ATP triumfoval před dvěma lety právě v Buenos Aires. Dalších pět úspěchů přidal v loňské sezoně, ve které v titul proměnil všech pět finálových účastí.

Turnaj mužů v Buenos Aires (antuka, dotace 686.700 dolarů):

Dvouhra - finále:

Ruud (1-Nor.) - Schwartzman (2-Arg.) 5:7, 6:2, 6:3.

Čtyřhra - finále:

González, Molteni (Mex./Arg.) - Fognini, Zeballos (2-It./Arg.) 6:1, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články