Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krejčíková se Siniakovou jsou v Melbourne opět ve finále. Postup proběhl hladce

Stejně jako loni bude pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková hrát finále Australian Open. O postup hrály české hráčky s dvojicí Elise Mertensová a Veronika Kuděrmětovová, kterou porazily 6:2 a 6:3. V boji o svůj čtvrtý grandslamový titul a první v Austrálii se ve finále střetnou s překvapením turnaje, brazilsko-kazašským párem Beatriz Haddadová Maiaová a Anna Danilinová.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková se Siniakovou si zopakují australské finále

Siniaková a Krejčíková loni v deblovém finále prohrály s Mertensovou, která tehdy hrála ve dvojici s Běloruskou Arynou Sabalenkovou. Letošní semifinále začal český pár brejkem hned v první hře a úvodní set ovládl jasně. Ve druhém sice olympijské vítězky z Tokia prohrávaly 1:3, ziskem pěti her v řadě vývoj sady otočily a z postupu se radovaly za hodinu a jedenáct minut.

"Děkujeme za skvělou atmosféru a je parádní, že jsme ve finále. Musely jsme projít několika těžkými zápasy, abychom se tam dostaly. Jsem na nás pyšná a těšíme se," řekla Krejčíková. "Cítím se skvěle, hrajeme výborně. Tlačíme na soupeřky, aby hrály na hranici možností. Jsem nadšená, že jsme zase ve finále, a snad budu hrát lépe než loni," přála si Siniaková.

Haddadová Maiaová a Danilinová vyřadily cestou do finále ve druhém kole český pár Tereza Martincová, Markéta Vondroušová. Ve druhém semifinále si poradily s turnajovými dvojkami Šuko Aojamovou, Enou Šibaharaovou z Japonska po setech 6:4, 5:7 a 6:4. "Ve finále je důležité soustředit se na sebe a předvést nejlepší výkon, což zkusíme. Už máme za sebou hodně velkých finálových zápasů a jsme dobrý tým," uvedla Siniaková.

Světová jednička čtyřhry Siniaková a dvojka Krejčíková společně vyhrály tři grandslamové tituly, dvakrát uspěly na Roland Garros (2018 a 2021) a jednou ve Wimbledonu (2018).

Titul ve čtyřhře na Australian Open z Češek naposledy získala Lucie Šafářová, která v roce 2017 slavila s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Český pár vyhrál soutěž jen jednou: Jana Novotná s Helenou Sukovou to dokázaly před 32 lety.

Mužské deblové finále bude záležitostí pouze domácích tenistů. Nick Kyrgios a Thanasi Kokkinakis v bouřící Areně Roda Lavera přehráli třetí nasazené Marcela Granollerse ze Španělska a Argentince Horacia Zeballose 7:6, 6:4 a Matthew Ebden a Max Purcell zdolali předloňské šampiony i turnajové dvojky Američana Rajeeva Rama s Britem Joem Salisburym 6:3, 7:6.

Čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (1) - Kuděrmětovová, Mertensová (3-Rus./Belg.) 6:2, 6:3, Haddadová Maiaová, Danilinová (Braz./Kaz.) - Aojamaová, Šibaharaová (2-Jap.) 6:4, 5:7, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články