Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kontaveitová otočila finále Kremlin Cupu a má třetí titul v sezoně

Semifinálová přemožitelka Markéty Vondroušové Anett Kontaveitová vyhrála Kremlin Cup a oslavuje už třetí letošní titul. Všechny získala během uplynulých dvou měsíců. Estonská tenistka udolala ve finále domácí Jekatěrinu Alexandrovovou po téměř dvou a půl hodinách 4:6, 6:4 a 7:5. Mužský turnaj vyhrál domácí Aslan Karacev, který si ve finále poradil s dvojnásobným šampionem Marinem Čiličem 6:2 a 6:4.

Anett Kontaveitová na Kremlin Cupu
zdroj: ZUMA autor: Anatoliy Medved

Dvacátá hráčka žebříčku předvedla famózní obrat, protože po prohrané úvodní sadě ztrácela už 0:4 ve druhé, ale nakonec v Moskvě vybojovala trofej stejně jako nedávno v Ostravě a v Clevelandu.

Jen dvě tenistky letos získaly tolik titulů: Barbora Krejčíková má rovněž tři (Roland Garros, Praha a Štrasburk) a statistikám vévodí světová jednička Ashleigh Bartyová s pěti.

V pořadí WTA by si měla Kontaveitová polepšit na životní 14. místo a posílila své naděje na účast na Turnaji mistryň v Mexiku. Bojovat o něj bude v příštím týdnu v Kluži. Rumunská vláda v sobotu rozhodla, že turnaje Transylvania Open se nebudou moci zúčastnit diváci kvůli hrozbě šíření covidu-19.

Osmadvacetiletý Karacev, který na začátku roku nefiguroval ani v první stovce žebříčku, v utkání plném tvrdých přestřelek od začátku dominoval. Čiličův servis prolomil třikrát, zatímco svůj neztratil ani jednou. Po hodině a čtvrt proměnil první mečbol a získal druhý titul na okruhu po březnovém triumfu v Dubaji.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Ženy: Dvouhra - finále: Kontaveitová (9-Est.) - Alexandrovová (Rus.) 4:6, 6:4, 7:5.

Muži: Dvouhra - finále: Karacev (2-Rus.) - Čilič (6-Chorv.) 6:2, 6:4. 

Čtyřhra - finále: Heliövaara, Middelkoop (Fin./Niz.) - Čačič, Brkič (4-Bos./Srb.) 7:5, 4:6, 11:9.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články