Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Siniaková přehrála Clijstersovou, kterou v mládí obdivovala. Vondroušová, Bouzková i Martincová v Indian Wells končí

Tenistka Kateřina Siniaková porazila v 1. kole v Indian Wells bývalou světovou jedničku Belgičanku Kim Clijstersovou 6:1, 2:6 a 6:2. Naopak stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová ani Marie Bouzková třísetové zápasy nezvládly a na turnaji skončily. Stejně skončila ve druhém kole i další česká reprezentanka Tereza Martincová.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Vondroušová prohrála se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou, se kterou se může střetnout i v Praze v Poháru Billie Jean Kingové, po setech 1:6, 6:4 a 3:6. Bouzková podlehla Italce Martině Trevisanové 4:6, 7:6, 4:6 v druhém nejdelším utkání sezony, které trvalo tři hodiny a 52 minut.

Pětadvacetiletá Siniaková dokázala hrát proti osmatřicetileté Clijstersové, dvojnásobné vítězce turnaje, lépe v rozhodujících momentech a využila šest z devíti brejkbolů. "Byl to mimořádný zápas. Když jsem byla malá, tak jsem Kim obdivovala a sledovala její hru, protože na kurtu předváděla úžasné věci. Bylo neuvěřitelné, že jsem s ní mohla být na kurtu," uvedla Siniaková.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková zdolala v Indian Wells Clijstersovou, Vondroušová končí

Příští soupeřkou olympijské vítězky ve čtyřhře Siniakové bude v Indian Wells další bývalá grandslamová šampionka a desátá nasazená Angelique Kerberová z Německa.

Soupeřky pro druhé kolo už znají i české nasazené hráčky. Turnajovou jedničku Karolínu Plíškovou čeká Polka Magdalena Frechová, trojka Barbora Krejčíková se utká se Zarinou Dijasovou z Kazachstánu a sedmička Petra Kvitová s Nizozemkou Arantxou Rusovou.

Osudné se druhé kolo stalo pro šestadvacetiletou Terezu Martincovou. Pražská rodačka podlehla 2:6 a 5:7 se čtvrtou nasazenou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. Martincová se střetla se světovou sedmičkou poprvé v kariéře. Favoritce dokázala vzít v druhém setu dvakrát servis, sama ale přišla o podání celkově pětkrát a zápas ztratila za 69 minut. Svitolinová proměnila úvodní mečbol svým prvním esem.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Dvouhra mužů - 1. kolo:

Tabilo (Chile) - Kudla (USA) 6:1, 7:6 (7:0), Ruusuvuori (Fin.) - Köpfer (Něm.) 6:7 (3:7), 6:2, 6:0, Nišioka (Jap.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:2), Escobedo (USA) - Rune (Dán.) 6:4, 6:1.

Dvouhra žen - 2. kolo:

Halepová (11-Rum.) - Kosťuková (Ukr.) 7:6 (7:2), 6:1, Ostapenková (24-Lot.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 6:3, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články