Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jedinými nasazenými Čechy v Melbourne jsou Berdych a Štěpánek

Melbourne - Tomáš Berdych a Radek Štěpánek jsou jedinými českými tenisty mezi nasazenými hráči na Australian Open. Mezi ženami se po propadu dlouholeté české jedničky Nicole Vaidišové mezi nasazené nikdo nedostal, takže všechny Češky mohou při pátečním losování dostat hned pro úvodní kolo soupeřky z absolutní světové špičky.

Pořadatelé úvodního grandslamu sezony, který začne v Melbourne v pondělí, při nasazování respektovali světový žebříček. Jedničkami tak jsou Španěl Rafael Nadal, jenž obhajuje loňskou semifinálovou účast, a Srbka Jelena Jankovičová. Ta bude v Austrálii útočit na první grandslamový titul v kariéře.

Za Nadalem se seřadili Švýcar Roger Federer, obhájce titulu Novak Djokovič a zatím nejlepší tenista této sezony Brit Andy Murray. Berdych je nasazený jako dvacátý, nedělní vítěz turnaje v Brisbane Štěpánek o dvě místa níž.

Jankovičové by měly podle papírových předpokladů nejvíce šlapat na paty vítězka US Open Serena Williamsová z USA a Rusky Dinara Safinová s Jelenou Dementěvovou. Kvůli rekonvalescenci po operaci ramena chybí obhájkyně titulu Maria Šarapovová z Ruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články