Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nadal prohrál v madridském čtvrtfinále se Zverevem

Alexander Zverev potřetí za sebou porazil Rafaela Nadala a postoupil do semifinále antukového turnaje v Madridu. Čtyřiadvacetiletý hráč zvítězil nad světovou dvojkou 6:4, 6:4 a jeho dalším soupeřem bude Rakušan Dominic Thiem.

Nejvýše nasazený Nadal, pětinásobný vítěz madridského turnaje, prolomil soupeřův servis jako první, jenže vedení 4:2 neudržel. Zverev čtyřmi gemy za sebou získal úvodní set a ve druhém mu pak stačil brejk v páté hře.

"Tohle je jedna z největších výher mojí kariéry. Porazit Rafu na antuce, to je v našem sportu těžká výzva, moc lidí to nedokázalo," radoval se Zverev po mečbolu. "Je to úžasný týden, ale turnaj ještě nekončí," dodal.

Nadal má sice se Zverevem dál aktivní bilanci 5:3, jenže německého protivníka naposledy zdolal před třemi lety. Dvakrát mu pak podlehl na tvrdém povrchu. Právě v roce 2018 Zverev ovládl madridský turnaj, o titul se tehdy utkal s Thiemem.

Thiem porazil Američana Johna Isnera 3:6, 6:3, 6:4 a do semifinále se v Madridu probojoval počtvrté za sebou. Na první triumf ale zatím čeká, ve finále byl dvakrát.

V druhém semifinále se utkají Nor Casper Ruud a osmý nasazený italský tenista Matteo Berrettini.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková narazí ve finále čtyřhry na Kanaďanku Gabrielu Dabrowskou a Demi Schuursovou z Nizozemska. Ty zdolaly rusko-lotyšskou dvojici Anastasia Pavljučenkovová, Jelena Ostapenková 5:7, 6:4 a 10:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články