Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kvitová si v Dauhá podala Muguruazovou a má 28. titul na okruhu WTA

Petra Kvitová slaví. Podruhé v kariéře vyhrála turnaj v Dauhá, když si poradila 6:2 a 6:1 s Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. Tu v utkání o titul porazila i při prvním triumfu v Kataru v roce 2018.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová získala titul v Dauhá

Kvitová nedala Muguruzaové šanci. V první sadě získala rozhodující brejk za stavu 2:3. Druhý set sice začala ztraceným servisem, poté ale sebrala soupeřce tři podání za sebou. Španělka pak odvrátila dva mečboly, ale při třetím Kvitová souboj dvojnásobných grandslamových šampionek po hodině a sedmi minutách ukončila.

"Začátek byl nahoru dolů, pak jsem jí vzala podání a byla jsem uvolněnější. Ve druhém to bylo jiné, rychle jsem přišla o podání a musela jsem se do toho co nejrychleji dostat. Brejk ve druhé hře byl nejspíš klíč, našla jsem rytmus, trefovala jsem míče do kurtu a dostávala jsem ji pod tlak," popsala Kvitová průběh.

"Celkově jsem se tady v Dauhá cítila na kurtu dobře – ve výměnách od základní čáry, při returnu, prostě celkově," řekla svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka, který tentokrát zůstal doma a Kvitovou na turnaji doprovázela kamarádka Michaela.

Světová desítka Kvitová potvrdila, že se jí v Dauhá daří. Ve finále katarského turnaje si zahrála potřetí za sebou a získala druhý titul. "Cítím se tady trochu jako doma. Mám ráda kurt, vyhovuje mi jeho rychlost a lidé jsou tu velmi milí. Prostě mi to tady sedí," řekla při vyhlášení v rozhovoru na kurtu.

Před třemi lety porazila Muguruzaovou po boji ve třech setech. "Tehdy jsem jela z Fed Cupu a Petrohradu, semifinále a finále bylo neuvěřitelně těžké. Tohle bylo trochu jiné, řekla bych, ale unavená jsem. Podmínky byly hodně těžké, tehdy rozhodně tolik nefoukalo. Ale štěstí je pořád stejné," řekla Kvitová. Předloni v Dauhá nestartovala a loni ve finále podlehla Aryně Sabalenkové z Běloruska.

Připsala si už 28. titul v kariéře, čímž překonala bilanci Hany Mandlíkové. Z českých rodaček je před ní jen Martina Navrátilová s nedostižnými 167 tituly. Turnaj WTA vyhrála Kvitová poprvé od předloňského triumfu ve Stuttgartu.

Další může přidat příští týden. Opět z pozice turnajové čtyřky bude hrát v Dubaji. "Jedu tam, o tom žádná. Pojedu kamkoli! Tohle je další krok, pak jednoznačně Miami a rozhodně tam budu mít Wimbledon," řekla Kvitová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články