Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Muchová po semifinále v Melbourne atakuje elitní dvacítku, Plíšková zůstala šestá

Karolína Muchová si po semifinálové účasti na Australian Open polepšila ve světovém žebříčku o pět míst na dvaadvacátou pozici. Maximum čtyřiadvacetileté české tenistky je o jednu příčku lepší. V čele nového pořadí WTA zůstala s velkým náskokem Australanka Ashleigh Bartyová, která na domácím grandslamu v Melbourne vypadla právě s Muchovou ve čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová po AO: Můžu hrát s nejlepšími

Šampionka Australian Open Naomi Ósakaová je nově světovou dvojkou, Japonka vystřídala Simonu Halepovou. Karolína Plíšková zůstala šestá, Petra Kvitová klesla o dvě místa a uzavírá elitní desítku.

Druhou příčku v deblovém pořadí opustila Barbora Strýcová a je čtvrtá, novou jedničkou je Běloruska Aryna Sabalenková.

Mužům nadále vládne Novak Djokovič a díky 311 týdnům na prvním místě žebříčku bude novým rekordmanem.

V čele pořadí ATP za dva týdny překoná dosavadní historické maximum Švýcara Rogera Federera. Ten zatím po operaci kolena nehraje.

"Teď už svou pozornost zaměřím na grandslamy. Pokud cílíte na post jedničky v žebříčku, musíte hrát celou sezonu, všechny turnaje a hrát na nich dobře. Moje cíle se teď trochu změní," řekl Djokovič, jenž začal 309. týden v čele a Federerův rekord překoná 8. března.

Djokovič navzdory problémům s břišním svalem vyhrál Australian Open v neděli již podeváté a po zisku 18. trofeje z grandslamů vede o více než dva tisíce bodů před Rafaelem Nadalem, jenž v Melbourne skončil ve čtvrtfinále. Za ně se na třetí pozici posunul poražený finalista Daniil Medvěděv z Ruska.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články