Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jsem schopen dovést hráčky k velkým titulům, hlásí nový kouč Plíškové

Druhý týden tréninku pod vedením nového trenéra Saschi Bajina začala Karolína Plíšková a meta jejich spolupráce je jednoznačná. Německý stratég chce českou jedničku dovést k vysněnému grandslamovému titulu.

Karolína Plíšková s trofejí z vítězného turnaje v Brisbane
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

"Čeho chceme dosáhnout? Cíl je velmi jednoduchý. Chceme společně vyhrát několik grandslamů. Začneme prvním a doufám, že k tomu můžu Karolíně pomoci," řekl Bajin. "Myslím, že moje dosavadní trenérská bilance ukazuje, že jsem schopen dovést hráčky k velkým titulům," doplnil.

První pokus o triumf by měl přijít v Austrálii. "K té hledíme. Když to nevyjde, tak bude Roland Garros, Wimbledon a pak US Open," pokračoval šestatřicetiletý Bajin, který už dva grandslamové tituly v roli kouče slavil. Japonka Naomi Ósakaová pod jeho vedením ovládla US Open 2018 a poté Australian Open 2019.

Osmadvacetiletá Plíšková si před čtyřmi lety zahrála finále US Open, v semifinále byla na Roland Garros 2017 a loni na Australian Open. Ve Wimbledonu byla nejdále ve 4. kole. Letos se jí ovšem na grandslamech nedařilo, nepřešla přes 3. kolo.

Sedmý trenér za šest let

Bajin je sedmým koučem u Plíškové za šest let. "Chápu, že pozice trenéra je u mě za poslední roky citlivé téma, ale věřím, že Sascha Bajin k nám skvěle zapadne. Mám radost, když vidím, s jakým zaujetím se k nám připojil a jak vidí věci, které je potřeba zlepšit. Věřím, že se to co nejdříve projeví a budeme úspěšní," uvedla hráčka, jež se po letošní sezoně rozešla s Venezuelanem Danielem Vallverdúem.

"Karolína je jednou z hráček, která, když má svůj den nebo alespoň normální den, tak utkání zpravidla vyhrává. To se mi opravdu líbí. Rád pracuji s hráčkami, jež mají schopnost rozhodovat o výsledku. Je velmi agresivní tenistkou a mám pocit, že můj styl koučinku se může pro hráčku jejího typu perfektně hodit," má jasno Bajin.

Na spolupráci s Plíškovou se dohodl nejen proto, že je světovou šestkou a už byla i jedničkou. "Důležité je, abych na ni mohl přenést vše, co mám v hlavě, a byl tak schopen jí pomoci," prohlásil Bajin a doplnil: "I moje reputace je ve hře."

Sascha Bajin a Naomi Ósakaová
zdroj: ČTK/AP

Bývalý sparingpartner hvězdné Američanky Sereny Williamsové nechtěl po pár dnech tréninku mluvit o konkrétních změnách u Plíškové. Společně se připravují ve španělské Marbelle v resortu Puente Romano. "Zatím nevím, co pro ni bude nejlepší, ale chci zlepšit její kondici, mentální stránku i hru na kurtu. Budeme to brát den po dni. Chci z ní dostat to nejlepší v každodenní rutině." 

"Saschu vnímám na okruhu už několik let a oslovila jsem ho proto, že se mi líbí jeho styl práce, která je navíc podložená úspěchy z minulých let," konstatovala Plíšková a doplnila: "I když je tenis individuální sport, stejně potřebujete mít za sebou správné lidi, kteří ve vás věří, jste podobně nastavení a táhnete všichni za jeden provaz i v době, kdy se zrovna tolik nedaří. Prostě a jednoduše jste dobrá parta."

Hra Plíškové se odvíjí od servisu a razantních úderů. "Už teď je velmi nebezpečná a věřím, že jí mohu pomoci, aby byla ještě nebezpečnější. Máme na to pár týdnů a věřím, že některé věci lze dělat trochu lépe než doposud," zakončil Bajin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články