Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Djokovič nestačil na Medveděva, o semifinále se utká se Zverevem

Daniil Medveděv porazil na Turnaji mistrů 6:3, 6:3 světovou jedničku Novaka Djokoviče a po druhém vítězství je v Londýně v semifinále. Srbský favorit se o druhé postupové místo ze skupiny Tokio 1970 utká v pátek s Němcem Alexandrem Zverevem, který se po úvodní prohře s Medveděvem udržel ve hře vítězstvím 6:3, 4:6, 6:3 nad argentinským debutantem Diegem Schwartzmanem.

Čtyřiadvacetiletý Medveděv, jenž loni při debutu v hale O2 prohrál všechny tři zápasy, nedal Djokovičovi téměř šanci. O devět let staršího soupeře zasypával tvrdými a přesnými údery od základní čáry, nasázel mu 10 es a čelil pouze jednomu brejkbolu, který navíc odvrátil. V celém zápase čtvrtý hráč světa udělal jen 12 nevynucených chyb a postoupil do semifinále Turnaje mistrů jako první Rus od roku 2009, kdy Nikolaj Davyděnko v prvním ročníku v Londýně triumfoval.

Třiadvacetiletý Zverev si nemohl dovolit další zaváhání poté, co v prvním duelu v prázdné hale O2 prohrál ve dvou setech s Medvěděvem.

Favorizovaný Němec se v duelu proti Schwartzmanovi, jenž se na turnaji pro osm nejlepších hráčů sezony představil poprvé, nevyhnul zaváhání v druhém setu. Hamburský rodák nevyužil vedení 3:1 a sadu ztratil, nakonec ale po více než dvou hodinách proměnil první mečbol.

"Tady nejsou žádné lehké zápasy. Jsem šťastný z vítězství a šance na semifinále. V pátek proti Novakovi to bude nejtěžší zápas, jaký si můžete představit," uvedl sedmý hráč světového žebříčku Zverev.

Vítězové úvodních duelů si večer zahrají o postup do semifinále. Djokovič musí Medvšděva k jistotě účasti ve vyřazovací části porazit ve dvou setech, Rusovi stačí jakákoli výhra. Prvním jistým semifinalistou už je po dvou vítězstvích Rakušan Dominic Thiem z druhé skupiny Londýn 2020.

Dvouhra - skupina Tokio 1970:

A. Zverev (5-Něm.) - Schwartzman (8-Arg.) 6:3, 4:6, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články