Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Halepová děkovala organizátorům, v Praze se během turnaje cítila bezpečně

Rumunská tenistka Simona Halepová zvítězila na pražském turnaji WTA, přestože měla při restartu tenisové sezony obavy z toho, že celosvětová pandemie onemocnění covid-19 dosud nebyla zažehnána. Po finálovém utkání přiznala, že v Praze se po celou dobu konání turnaje cítila bezpečně.

Simona Halepová po vítězství v Praze
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rob Prange

Dvojnásobná grandslamová šampionka měla původně hrát už minulý týden v Palermu, ale z tamního turnaje se kvůli komplikacím způsobeným koronavirem na poslední chvíli odhlásila. Naštvala tím italské organizátory.

Do Prahy rumunská hvězda dorazila a získala větší důvěru k pořádání mezinárodních tenisových turnajů v této nejisté době. "Na začátku jsem se trochu bála. Cítila jsem se ale velmi bezpečně, protože všichni respektovali všechna pravidla a omezení. Jestli lidé budou schopni organizovat turnaje jako tenhle týden, tak je pro nás velká šance znovu hrát," uvedla Halepová.

V Praze panoval úplně jiný režim než na běžných turnajích. Tenistky i všichni další aktéři byli pravidelně testováni. Kromě zápasů, tréninků, cvičení a stravování byla povinnost nosit roušky a nedoporučovalo se chodit mimo vymezené prostory, tedy tenisový areál a hotel. "Je to velmi odlišné a musíme se tomu přizpůsobit. Je to trochu stresující, ale to, že všichni byli těchto deset dní v pohodě, je důkazem, že to všichni dělali dobře. Chtěla bych všem poděkovat, protože všichni tady tvrdě pracovali," ocenila Halepová.

Ve finále otáčela stav zápasu

Ve finále proti Belgičance Elise Mertensové se jí líbilo, jak po prvních dvou ztracených hrách dokázala přizpůsobit svou hru a najít protizbraň. Bylo z toho sedm vyhraných gamů za sebou. Ve druhé sadě vedla 4:2, ale o náskok pak přišla. "Byla jsem mrtvá. Byla jsem hodně unavená a nepohybovala jsem se dobře," prohlásila.

Podepsalo se na ní vypětí prvního turnajového týdne po dlouhé pauze. "Je velmi těžké se dostat zpět do zápasového rytmu. A k tomu ty emoce na kurtu a přísné regule. Nebylo jednoduché všechna pravidla deset dní dodržovat. Ale musím to brát i pozitivně. Dokázala jsem tento turnaj vyhrát, což pro mě hodně znamená," svěřila se bývalá světová jednička.

Určitě plánuje hrát evropské turnaje na antuce včetně grandslamového Roland Garros, ale zatím nemá jasno, zda vyrazí do zámoří. Konečné rozhodnutí o (ne)účasti na US Open plánuje oznámit v pondělí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články