Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Můžu toho ještě hodně dosáhnout a hrát klidně do 40 let, hlásí sebevědomě Djokovič

V lednu získal na Australian Open 17. grandslamový titul a krátce před 33. narozeninami oznámil, že končit ani zdaleka nehodlá. Aktuální světová jednička Novak Djokovič chce ještě překonat řadu rekordů a dokáže si představit, že bude hrát na okruhu ATP do čtyřiceti let.

Novak Djokovič s trofejí pro vítěze Australian Open
zdroj: ZUMA autor: Bai Xue

"Myslím, že toho můžu ještě hodně dosáhnout. Můžu vyhrát další grandslamy a překonat rekord v počtu týdnů v čele světového žebříčku. To jsou jednoznačně moje cíle," řekl Djokovič.

Rodák z Bělehradu má po triumfu v Austrálii víceméně na dosah své největší rivaly Rafaela Nadala (19) a Rogera Federera (20) v počtu grandslamových titulů. V jeho prospěch hraje i to, že je z nich nejmladší: Španěl je o rok starší a Švýcar oslaví v srpnu už 39. narozeniny.

Federerovi patří mimo jiné i rekord v počtu týdnů strávených v čele žebříčku ATP (310). Djokovič, jenž bude mít 33. narozeniny příští týden, je světovou jedničkou 282 týdnů.

"Nevěřím v žádná omezení, chci hrát ještě dlouho," vyslal Djokovič varování všem soupeřům, mladším i starším. "Asi už dlouho nevydržím hrát v takové intenzitě s tolika turnaji a cestováním. Ale pokud se budu soustředit jen na největší a pro mě nejdůležitější, můžu hrát klidně do čtyřiceti let," dodal jeden z nejlepších tenistů historie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články