Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Strýcová ukončila sérii singlových proher, v Dubaji postoupila i Vondroušová

Po třech singlových prohrách v řadě se dočkala vítězství, ale pořádně se na něj nadřela. Barbora Strýcová v úvodním kole turnaje v Dubaji svedla dlouhou třísetovou bitvu, v níž nakonec udolala osmnáctiletou Amandu Anisimovovou z USA 7:6, 2:6, 6:4. Postoupila také Markéta Vondroušová, Lotyšku Anastasiji Sevastovovou porazila 6:3, 6:2. Bývalá světová jednička Belgičanka Kim Clijstersová nestačila při svém návratu po sedmileté pauze na Španělku Garbiňe Muguruzaovou.

Barbora Strýcová
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

Plzeňská rodačka vrátila mladé Američance loňskou prohru z Aucklandu. Po vyrovnaném začátku zvládla suverénně tie-break, ale ve druhém setu se nemohla chytit. Za stavu 0:3 se radila s argentinským koučem Diegem Dinomem, jenže prohrála další dva gemy.

Až pak se Strýcové podařilo snížit a za stavu 2:5 si Anisimovová povolala lékaře. V dubajském horku ji zřejmě přepadla nevolnost. Set už česká tenistka nezachránila. Pak prohrávala ještě 1:3 a odvracela brejk, ale závěr zvládla zkušeně.

"Byl to nesmírně složitý zápas v těžkých podmínkách. Míčky si za letu dělaly, co chtěly," řekla Strýcová v rozhovoru na kurtu. Pro druhé kolo by si raději přála Chorvatku Petru Martičovou než tchajwanskou spoluhráčku z úspěšné deblové dvojice. "Není jednoduché hrát proti parťačce, s níž máte krásný vztah," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Muguruzaová předčila v Dubaji Clijstersovou

Vondroušová, jež se letos na kurty vrací po půlroční pauze a zářijové operaci zápěstí levé ruky, po dvou porážkách v prvním kole tentokrát nezaváhala. Proti Sevastovové finalistka loňského French Open ani jednou neztratila podání, poté co odvrátila všech pět brejkbolů.

Soupeřčin servis naopak Vondroušová prolomila celkem třikrát a po hodině a devíti minutách proměnila esem první mečbol. V dalším kole se utká s vítězkou zápasu mezi třetí nasazenou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a Američankou Jennifer Bradyovou.

V Dubaji se představí i Karolína Plíšková, Karolína Muchová a také Kateřina Siniaková, kterou los prvního kola přiřadil právě k Muchové. Siniaková zvládla kvalifikaci, přičemž v posledním kole odvrátila Belgičance Alison van Uytvanckové čtyři mečboly.

Lákadlem turnaje WTA Premier je návrat Belgičanky Kim Clijstersové. V 36 letech odehraje první zápas po sedmileté pauze a jako první dnes bývalou světovou jedničku prověří Španělka Garbiňe Muguruzaová.

Čtyřnásobná grandslamová šampionka Clijstersová odehrála v Dubaji první zápas po sedmileté pauze proti finalistce Australian Open Muguruzaové. Ta měla v prvním setu jasně navrch, ale ve druhém dokázala šestatřicetiletá Belgičanka obrátit stav z 0:3 a 2:4 až na 6:5. Nakonec musel rozhodnout tie-break, který Muguruzaová vyhrála 8:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články