Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová s Karolínou Plíškovou pokračují v úspěšném tažení, v Brisbane jsou už v semifinále

Třetí utkání, třetí vítězství. Petra Kvitová porazila Jennifer Bradyovou 6:4, 6:2 a po devíti letech si zahraje v Brisbane semifinále, kde se střetne s další Američankou Madison Keysovou. Mezi nejlepším kvartetem je v australském městě i Karolína Plíšková, která zdolala Alison Riskeovou 7:6, 6:3 a čeká ji Japonka Naomi Ósakaová.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

Dvojnásobná wimbledonská šampionka si poradila s Bradyovou, přemožitelkou světové jedničky Ashleigh Bartyové, za pomoci 28 vítězných úderů. Dala osm es a v zápase dlouhém hodinu a devatenáct minut odvrátila všechny čtyři brejkboly.

"Klíčem bylo, že jsem si držela servis. V první sadě jsem čekala na šanci, která přišla," řekla devětadvacetiletá Kvitová v rozhovoru na kurtu. S Keysovou má bilanci 3:3 a naposledy s ní hrála na podzim roku 2016. "Hraje výborně. Má tvrdý servis a agresivní pojetí jako já. Těším se na skvělé utkání," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová zametla s Bradyovou a v Brisbane je v semifinále

V Brisbane hrála svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka po cenném triumfu v roce 2011 už jen o rok později a loni - pokaždé musela skousnout vyřazení ve druhém kole.

Plíšková udolala Riskeovou a těší se na Ósakaovou

Také Plíšková potřebovala k postupu dva sety, na výhru se však nadřela mnohem víc. V divokém, více než hodinovém prvním dějství vedla už 5:2, ale ještě o něj málem přišla. Srdnatě vzdorující soupeřka si vynutila tie-break, ve kterém měla navíc dva setboly. Česká tenistka ovšem oba odvrátila a sadu získala po jedné z jedenácti dvojchyb Riskeové.

Rodačka z Loun hraje první turnaj pod vedením nové trenérské dvojice. Tím hlavním je Venezuelan Daniel Vallverdu, ale radit na kurtu jí byla Ukrajinka Olga Savčuková. "Drž se své hry a zůstaň pozitivní," řekla Plíškové během druhého setu.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková zdolala Riskeovou 7:6, 6:3

V něm její svěřenkyně prohrávala 1:2, ale otočila na 4:2. Za stavu 5:3 proměnila při podání přemožitelky Karolíny Muchové a Barbory Strýcové třetí mečbol.

Riskeovou porazila posedmé v kariéře z osmi měření sil. "Se štěstím jsem odvrátila setboly a jsem ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech," oddechla si Plíšková, která v Brisbane vyhrála patnáctý duel v kariéře a vyrovnala rekord turnaje Viktorie Azarenkové z Běloruska.

S Ósakaovou, jež si od US Open podmanila už čtrnáct střetnutí v řadě, má bilanci 2:2. "Bude to skvělý zápas," těšila se Plíšková.

Tenisový turnaj žen v Brisbane (tvrdý povrch:)

Dvouhra - čtvrtfinále: Kvitová (5-ČR) - Bradyová (USA) 6:4, 6:2, Keysová (8-USA) - Collinsová (USA) 6:4, 6:1, Ósakaová (3-USA) - Bertensová (6-Niz.) 6:3, 3:6, 6:3, Karolína Plíšková (2-ČR) - Riskeová (USA) 7:6 (8:6), 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články