Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Deblistky Siniakovou s Krejčíkovou čeká i letos Turnaj mistryň

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si podruhé v kariéře zahrají tenisový Turnaj mistryň. Na vrcholu sezony budou obhajovat účast ve finále. V soutěži čtyřhry doplnily Barboru Strýcovou, která se kvalifikovala spolu s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej. Turnaj mistryň s rekordní dotací 14 milionů dolarů se letos poprvé uskuteční v čínském Šen-čenu. Hrát se bude od 27. října do 3. listopadu.

Krejčíková se Siniakovou získaly jistotu účasti po nedělním zisku titulu v Linci. V této sezoně společně slavily triumf i v Torontu, finále hrály v Indian Wells a na grandslamech se jim nejvíce dařilo ve Wimbledonu, kde postoupily do semifinále.

"Hodně pro nás znamená, že jsme se s Barborou kvalifikovaly podruhé za sebou," řekla Siniaková a Krejčíková dodala: "Naše loňská zkušenost je nezapomenutelná, takže se na tu druhou už moc těšíme."

Siniaková se na Turnaj mistryň kvalifikovala už potřetí. Hrát měla poprvé v roce 2017, ale kvůli zranění kolena Lucie Hradecké nakonec nenastoupily.

Soutěž čtyřhry už má jasné složení. S Krejčíkovou a Siniakovou osmičku uzavřely i Němka Anna-Lena Grönefeldová a Nizozemka Demi Schuursová. Před nimi měly jistotu vítězky Wimbledonu Strýcová se Sie Šu-wej, belgicko-ukrajinský pár Elise Mertensová, Aryna Sabalenková, obhájkyně titulu Maďarka Tímea Babosová s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, Kanaďanka Gabriela Dabrowská s Číňankou Sü I-fan, sestry Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching z Tchaj-wanu a Australanka Samantha Stosurová s Číňankou Čang Šuaj.

Ve dvouhře ještě chybí obsadit poslední, osmé místo. Jako sedmá se kvalifikovala obhájkyně titulu Ukrajinka Elina Svitolinová. Doplnila tak české duo Karolína Plíšková, Petra Kvitová a čtveřici Japonka Naomi Ósakaová, Ashleigh Bartyová z Austrálie, Rumunka Simona Halepová a Bianca Andreescuová z Kanady.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články