Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Murray se po operaci vrátil na kurty, hru bez bolesti si užívá

Comeback velkého tenisového hrdiny jaksepatří. Brit Andy Murray oslavil pět měsíců po operaci kyčle návrat na kurty vítězstvím ve čtyřhře na turnaji v Londýně. Dvojnásobný wimbledonský vítěz uspěl po boku Španěla Feliciana Lópeze, první nasazenou kolumbijskou dvojici Juan Sebastian Cabal, Robert Farah porazili 7:6, 6:3.

Andy Murray se vrací na kurty
zdroj: ČTK/AP

"Ve dvouhře často čelíte dlouhým a únavným výměnám. Pro mě je zatím spíš ideální trénovat své reflexy a dynamiku ve čtyřhře a nezatěžovat tolik kyčel," vysvětlil Murray.

Dvaatřicetiletý tenista nehrál od Australian Open, kde vypadl v prvním kole a v slzách naznačil konec kariéry. Loučit se chtěl právě ve Wimbledonu, po další operaci kyčle ale nebylo dlouho jasné, zda vůbec ještě bude schopen návratu na kurty.

K profesionálnímu tenisu se sice nyní vrátil, na dvouhru se ale ještě necítí. "Ještě je přede mnou hromada práce, než se dostanu na určitou úroveň," zdůraznil. Doufá nicméně, že dvouhru si ještě v této sezoně vyzkouší. Teď ještě hledá partnerku do mixu pro Wimbledon.

Je nám líto, video expirovalo.
Murray se vítězně vrátil na kurty

V Queen's Clubu pokračuje bezbolestně a hru si užívá. "Je to krásný pocit, netrpět a vyhrávat. Na své dřívější problémy jsem na kurtu vůbec nemyslel. Těším se na další zápas!"

Při svém návratu po Lopézově boku předváděl trojnásobný grandslamový vítěz fantastické údery a zvedal diváky ze sedadel. "Ze začátku jsem byl ještě trochu pomalý, ale bude to zápas od zápasu lepší. Jsem šťastný, že zase hraju tenis," dodal dvojnásobný olympijský šampion, který londýnskou generálku na Wimbledon ve dvouhře v minulosti pětkrát vyhrál.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články