Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sestry Plíškovy proti sobě. Kristýna po postupu narazí v Birminghamu na Karolínu

Na jedné straně kurtu Plíšková, na protější rovněž. Druhé kolo turnaje v Birminghamu nabídne ve středu sourozenecký souboj Karolíny a Kristýny. Světová trojka si postup vybojovala již v pondělí, dnes uspěla i její starší sestra. Zápas dvou hráček z kvalifikace proti Bulharce Viktoriji Tomovové vyhrála 6:3 a 6:4.

Tenisová dvojčata z Loun nastoupí na kurtu proti sobě v rámci turnajů po dlouhé době. V minulosti se utkávala většinou na nižším okruhu ITF, což bylo naposledy v Grenoblu v roce 2012. O rok později na trávě v Eastbourne Kristýna vyřadila slavnější sestru v kvalifikaci turnaje WTA.

V Birminghamu se nyní utkají po šesti letech v oficiálním zápase. A vítězka pak může narazit na další Češku, pokud Barbora Strýcová v generálce na Wimbledon porazí svoji deblovou spoluhráčku Sie Šu-wej.

Kristýně Plíškové nyní patří ve světovém žebříčku 112. místo a zápas s Tomovovou zvládla bez ztráty servisu. V každém setu jí stačil jediný brejk, utkání zakončila esem.

Martincová nevyužila proti Anisimovové mečbol a na Mallorce končí

Tereza Martincová byla na turnaji na trávě na Mallorce blízko senzaci. Proti teprve sedmnáctileté americké hvězdě Amandě Anisimovové měla mečbol, ale nevyužila ho a semifinalistce nedávného antukového grandslamu French Open podlehla 6:3, 6:7 a 4:6.

Martincová podruhé v sezoně na okruhu WTA prošla kvalifikací a jediný míček od postupu se ocitla ve druhém setu v tie-breaku. Za stavu 7:6 však Anisimovová po vlastním servisu vítězným úderem odvrátila možný konec a po téměř dvouapůlhodinovém boji o sedm let starší Češku udolala. První profesionální zápas na trávě tak se štěstím zvládla.

Turnaj na Mallorce pokračuje již bez českých tenistek, protože v pondělí vypadla Kateřina Siniaková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články